Då begravs Hasse Alfredson

1 av 2 | Foto: Marc Femenia / TT
Hans Alfredson.
NÖJE

Hasse Alfredson dog den 10 september, 86 år gammal.

Under söndagen publicerades hans dödsannons i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, med en dikt av vännen Tage Danielsson.

Hasse Alfredson begravs den 13 oktober i Stockholm.

Hasse Alfredson kommer begravas fredagen den 13 oktober i Heliga korsets kapell i Skogskyrkogården i Stockholm.

Dödsannonsen pryds av en fredsduva och skrivs under av den folkkära regissören, författaren och underhållarens hustru, barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt släkt och vänner.

Det finns även en dikt, ”Tankar om det taskigas fortbestånd” ur boken ”Samlade tankar från roten” av parhästen Tage Danielsson, som dog 1985:

”Tänk inte bara på just nu,

Just nu är allt,

Just nu har inte tid med dig”, står det bland annat att läsa i dikten.

Familjen skriver i annonsen: ”Efter akten skiljs vi åt”.

”Log och dog”

Hasse Alfredson dog den 10 september på Danderyds sjukhus i Stockholm. I ett uttalande till nyhetsbyrån TT berättade familjen då att Hasse Alfredson ville att det ska stå ”Log och dog” på sin gravsten.

Han blev välkänd och folkkär redan på 60-talet, i första hand genom sitt nära samarbete med Tage Danielsson, duon hasseåtage och radarparets nöjesföretag Svenska Ord AB.

Han fick sin givna plats i underhållningsbranschen genom revyer som ”Gula hund” och ”Gröna Hund” och som regissör till filmer som ”Den enfaldiga mördaren” och ”Ägget är löst” manusförfattare till ”Äppelkriget” och Picassos äventyr”. Han författade även barnvisor (”Blommig falukorv”) och agerade även i filmer som”Att angöra en brygga”, ”Utvandrarna”, ”Den allvarsamma leken”, ”Dunderklumpen” och ”Luftslottet som sprängdes”.

1 av 4