”Ica-Ulfs” Instagram kapat – av porrkonto

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Peter Gehrke/Ica
Paul Tilly (längst till höger) som vi är van att se honom i reklamfilmerna.

Skådespelaren Paul ”Ica-Ulf” Tilly har fått sitt Instagramkonto kapat.

En hackare bombarderar hans tusentalsföljare med porr.

– Jag är rädd att folk tror att det är jag, säger han till Expressen.

Paul Tilly, 43, har blivit ”Ica-Ulf” med hela svenska folket genom dagligvarujättens reklamsketcher, som har sänts på tv sedan 2001.

Han delar med sig av sitt liv som skådespelare på Instagram - men i tisdags tog nätbedragare över hans konto. Man har hackat kontot genom att lyckas komma över hans mejladress, ändra lösenordet och även användarnamnet till Instagram-kontot, skriver Expressen.

Länkar till porrsajt

Hackarna använder sedan dess Paul Tillys konto till att publicera lättklädda bilder, skamliga förslag och uppmaningar om att klicka in sig på en porrsajt.

– Det känns jävligt tråkigt. Folk tror väl att jag är någon sorts hallick och står bakom det här. Jag har dessutom tappat cirka 1 500 följare på de här dagarna, vilket är trist, säger han till Expressen.

Kritisk mot Instagrams säkerhet

Paul Tilly har anmält hackerattacken, men har inte fått något svar från Instagram. Han uppger för Expressen att han fick ett varningsmejl från Instagram om att någon loggat in på hans konto från en okänd enhet. Men enligt Paul Tilly hade bedragaren redan bytt namn på kontot och därför fungerade heller inte den återaktiveringslänk som Instagram bifogat i mejlet.

– Instagram har haft två dygn på sig att svara, men jag har inte hört ett ljud. Hade det varit Kim Kardashian som blivit kapad hade det tagit fem minuter. Det här kan drabba vem som helst, men när det händer så har man inte mycket att säga till om, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det brister i Instagrams säkerhet. Man borde få lite betänketid, här har ju någon lyckats ändra alla mina uppgifter på fem minuter och då är det kört, säger han. 

Nöjesbladet har sökt Paul Tilly och Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM

Instagram

Ica