Robin: ”Häftigaste framträdandet jag gjort”

Tackar för stödet efter femteplatsen

KIEV. Robin satsade in i det sista.

Det slutade med en femteplats i Eurovision.

– Det var det häftigaste framträdandet jag gjort med den här låten, säger han till Nöjesbladet.

Efter en rafflande final slutade Sverige och Robin Bengtsson på en femteplats i årets Eurovision song contest.

– Det känns helt fantastiskt, vi är jättenöjda allihopa. Det var verkligen vårt mål att hamnar vi topp fem, då är vi nöjda, säger han till Nöjesbladet.

Han berättar också att han kände stödet från arenan under sitt framträdande.

– Jag var nog mer taggad där än någonsin. Jag kände viben. Jag hörde jubel och skrik. Det var det häftigaste framträdandet jag gjort med den här låten.

Är du besviken?

– Absolut inte. Självklart inte. Det är hur bra som helst.

I greenroom kände han ’sverigeandan’, förklarar han.

– Det kändes som när jag satt och tittade på finalen förra året och hejade på Frans. Eller som när man tittar på när Sverige spelar landslagsmatch i fotboll.

Han berättar också att drömmen om att representera Sverige väcktes till liv efter att han röstats fram som segrare av den svenska melodifestivalen.

– Det blev en dröm när man visste att man skulle vara med om det här. Det här är ett program man tittat på sedan man var liten och plötsligt står man där och representerar Sverige.

Firar med flickvännen

Nu väntar ett stort firande tillsammans med den svenska delegationen och flickvännen Jennie Salte, som är på plats i Kiev och stöttar Robin.

– Det ska bli jätteskönt att fira med alla man har jobbat med under den här perioden. Det är jättemycket härliga känslor.

Vad är det första du ska göra med din flickvän?

– Jag går till baren.

Ingen kyss?

– Det får hon samtidigt.

Vill jobba i Europa

Robin berättar också att han hoppas att hans placering ska resultera att han får mer jobb utanför Sverige.

– Jag tycker att det skulle vara jättekul om andra länder i Europa får upp intresset för mig och att jag får komma ut och spela.

Han passar också på att skicka en hälsning till alla som hållt på honom under tävlingen.

– Jag tackar alla som jag stöttat hemma från Sverige och vi är sjukt glada och nöjda och hoppas att de där hemma är det också, säger han.

Redan innan finalen berättade Robin att han jobbat på att bygga upp en psykmur mot eventuell besvikelse.

– Jag tycker väldigt många går in i både Mello och Eurovision alldeles för hårt på ett personligt plan och de tar åt sig personligt när det inte går bra och blir väldigt ledsna, deppiga efteråt. Jag är väldigt noga på att skilja på resultatet och vad jag är värd som person, för jag är så mycket mer än en artist som tävlar i Melodifestivalen liksom.

Publisert:

LÄS VIDARE