Top Gear-profilen har kraschat

NÖJE

Richard Hammond, känd från Top Gear, har flugits till sjukhus efter en våldsam bilolycka i Schweiz.

Det rapporterar schweiziska tidningen 20 Minuten.

”Det var den största och mest skrämmande krasch jag någonsin sett”, skriver skådespelarkollegan Jeremy Clarkson på Twitter.

1 av 7 | Foto: 20 MINUTEN

Den tidigare Top Gear-stjärnan Richard Hammond, 47, har råkat ut för en bilolycka under en tävling med eldrivna sportbilar i de schweiziska alperna. Det rapporterar den schweiziska tidningen 20 Minuten.

Han körde av vägen med sin vita Rimac Concept One. Den eldrivna sportbilen fattade eld. Gian Andrea Rezzolia från polisen i St. Gallen bekräftar för tidningen att en person har skadats i en bilolycka och förts till sjukhus. Enligt polisen är personen kontaktbar.

Olyckan ägde rum på en avstängd tävlingsbana, som hade spärrats av för racet Bergennen Hemberg.

Enligt tidningen befinner sig Richard Hammond i Schweiz för att spela in den brittiska tv-serien ”The Grand Tour”, i vilken han medverkar med Jeremy Clarkson och James May.

”Skrämmande krasch”

Enligt Jeremy Clarkson ska Richard Hammond må okej, som skriver om kraschen på Twitter:

”Det var den största och mest skrämmande krasch jag någonsin sett, men tack och lov verkar Richard otroligt nog må OK”

The Grand Tour bekräftar på sitt officiella Twitter-konto att föraren i bilen var Richard Hammond och redogör även för händelseförloppet.

”Richard Hammond var involverad i en allvarlig krasch under inspelningen av The Grand Tour 2, men lider lyckligtvis inte av några allvarligare skador”.

Fick knäfrakturer

Richard Hammond ska ha kunnat klättra ur bilen på egen hand innan den fattade eld. Han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter efter kraschen och ska ha ådragit sig knäfrakturer, men har utöver det kommit lindrigt undan.

Han var ensam i bilen. Vad som orsakade kraschen är ännu okänt och ska undersökas, uppger ”The Grand Tour” på Twitter.

Bilder från platsen visar hur räddningspersonal arbetar med att släcka den brinnande bilen.

Richard Hammond var inblandad i en bilolycka 2006, då han blev allvarligt skadad. Han filmade för ”Top Gear”, när han kraschade med jetmotordriven bil. Han låg i koma under två veckor och fick hjärnskador efter den våldsamma olyckan, vilket orsakade honom depression och minnesförlust.

Så sent som förra månaden uppgav Hammond att han numera är mer försiktig med vilken typ av stunttrick han spelar in.

”Jag har en vacker fru och två underbara döttrar. Jag tänker inte riskera att lämna dem”, har han tidigare sagt till Daily Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM