Hannah Widell efter pillerkritiken: Jag tar en paus

1 av 3
NÖJE

Det har stormat kring systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman efter lanseringen av deras kosttillskott.

Nu tar Hannah Widell en paus på grund av den senaste tiden hårda kritik.

”Jag tog slut. Det blev lite mycket”, skriver hon på Instagram.

Nyligen lanserade Hannah Widell och Amanda Schulman kosttillskottet Hers, något som skapat het debatt.

Både Jenny Strömstedt och Sanna Lundell har ifrågasatt pillret, som beskrivits som ”oseriöst”.

Amanda Schulman har tidigare försvarat sig med att samma debatt inte uppstått om det rört sig om ett kosttillskott för män, ett påstående som Sanna Lundell inte håller med om.

”Nej det är inte kvinnohat, avundsjuka eller missunnsamhet som ligger bakom kritiken mot er produkt. Det är sunt kritiskt tänkande som har väckt debatten”, skriver Sanna Lundell på sin blogg.

Hannah Widell: Helt jäkla stenhårt att ta

Debatten har fortsatt i kommentarsfälten på systrarnas respektive Instagramkonton där de fått motta hård kritik, men också försvarats av fans.

På sin Instagram berättar nu Hannah Widell att den hårda tonen tagit hårt på henne.

”Jag tog slut. Det blev lite mycket. Har hållit ihop mig under veckan medan drevet stormat. Tänkt att det här tar jag mig igenom. Debatten om Hers och kosttillskott är en sak. Säkert viktig på något sätt. Men alla meningar runt omkring om mig och min syster har varit helt jäkla stenhårt att ta”, skriver Hannah Widell och fortsätter:

”Så jag pausar en liten stund. Är ledsen för mig själv. Samlar ihop det som finns kvar. Rustar mig, ägnar mig åt saker som är viktiga på riktigt. En liten stund i alla fall.”

”Verkningslöst”

Kosttillskottet Hers, en tablett som bland annat innehåller kakao och bidrottninggelé, påstås fylla ”den aktivt medvetna kvinnans behov”. Mat-Youtubern Johan Hedberg har kritiserat innehållet för att vara verkningslöst, och Hanna Eneroth, nutritionist på Livsmedelsverket, har tidigare sagt till Politism att hon inte ser några större fördelar med tabletten.

ARTIKELN HANDLAR OM