Ellen Bergström: ”Let’s dance har hjälpt mig”

1 av 3 | Foto: Sofia Nahringbauer
Ellen Bergström.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Ellen Bergström hamnade på en tredjeplats i årets ”Lets dance”.

Pressen har varit hård och dansäventyret känsloladdat. Men tv-profilen har också lärt sig en viktig läxa tack vare sin medverkan.

– Jag kommer inte att ta på mig lika mycket igen. Att vara med i ”Let’s dance” har hjälpt mig, berättar hon för Hänt.

Ellen Bergström, 27, har återkommande pratat om den personliga resa hon gjort under sin medverkan i tävlingsprogrammet ”Let’s dance”.

Hon gick in i programmet med såväl ett uppbrott som en sjukskrivning för akut stress i bagaget.

Men är det något Ellen Bergström har lärt sig under ”Let’s dance”, förutom att sätta avancerad koreografi och jobba fram ett fotarbete som imponerar på Tony Irving, så är det konsten att kunna säga ”nej”.

– Jag kommer inte att ta på mig lika mycket igen. Att vara med i ”Let’s dance” har hjälpt mig, för då har jag kunnat tacka nej till saker och ting som jag inte har kunnat göra samtidigt som vi dansar. Det har varit väldigt bra för mig och nyttigt. Jag har haft väldigt svårt att säga nej förut, säger hon i en intervju med Hänt.

I september förra året påbörjade Ellen Bergström ett uppdrag som programledare för ”Vakna med NRJ”, men efter att ha kommit tillbaka från sjukskrivningen valde hon att säga upp sig i mars tidigare i år.

– Jag har känt prestationsångest eftersom att jag inte har kunnat ge 100 procent. Jag har inte känt mig som Ellen. I radio ska man sitta varje morgon och prestera och vara på topp. Det river i kroppen att behöva feja att man är glad när man inte är det. Jag vill inte utmana min hälsa, det blev för mycket, berättade hon för Nöjesbladet då.

Nytt tv-program på gång

Efter Let’s dance har hon bestämt sig för att inte tacka ja till allt. Hon har dock spännande uppdrag på gång. För Hänt berättar hon om ett nytt, men ännu väldigt hemligt, tv-jobb.

– I mitten av juni ska jag iväg och filma. Det är inte en långfilm, utan ett tv-program. Sen ska jag spela in ett annat tv-program efter det också, säger hon till tidningen.

Hon har inga planer på att jobba som hon gjorde under tiden på NRJ.

– Nej, Gud, nej, aldrig igen. Det blir inget mer måndag till fredag-jobb som på radion. Det går inte. Jag måste ha ett fritt liv, där jag kan få ta det lite lugnt. Annars kommer jag att gå in i väggen igen och det vill jag inte, berättar hon för Hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM