Svenska Anna Sahlin med i "Squid game"-tävling

TT

Publicerad 2023-11-22

Den svenska sångerskan Anna Sahlin, mer känd under artistnamnet Sahlene, medverkar i Netflix realitytävling ”Squid game: The challenge”.

Tävlingsprogrammet har beskrivits som världens hittills största realitytävling och baseras på den sydkoreanska dramaserien ”Squid game” som gjorde stor succé på Netflix 2021.

Bland de 456 deltagarna som presenterades på onsdagen finns svenska sångerskan Anna Sahlin, skriver Dagens Nyheter.

På Instagram bekräftar Sahlin att hon är deltagare nummer 142 och skriver att hon är enda svensk som tävlar och att hon är stolt över att få vara ”en del av tv-historien”.

”Jag har gjort många galna, roliga, spännande saker i mitt liv. Men det här äventyret har definitivt varit ett av de galnaste hittills ... Och jag visade för mig själv att jag har ett starkt psyke i svåra situationer”, fortsätter hon.

”Squid game: The challenge” på Netflix

Sångerskan Anna Sahlin medverkar i Netflix "Squid game"-tävling. Arkivbild.

Har tävlat i Melodifestivalen

Grenarna som de medverkande tävlar i har inspirerats av dramaserien – med skillnaden att de som elimineras i realityserien får lämna studion med livet i behåll. I slutet återstår en vinnare som belönas med en prissumma på hela 4,56 miljoner dollar, motsvarande cirka 45 miljoner kronor.

Anna Sahlin slog igenom som barnskådespelare på 1980-talet i filmerna om Barnen i Bullerbyn och har också tävlat i Melodifestivalen, ”Let's dance” och Eurovision song contest där hon representerade Estland med låten ”Runaway” 2002.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln