”Bachelor”-Matilda om festen med Dan Bilzerian

Tjejgruppen skulle symbolisera Sverige • ”Fest utöver det vanliga”

Publicerad 2023-06-12

Flera svenska influencers anlitades för att festa tillsammans med Dan Bilzerian i helgen.

En av dem var ”Bachelor”-deltagaren Matilda Borgström.

– Det var absolut lite kaosartat, säger hon.

Tidigare Bachelor-deltagaren Matilda Borgström, 27, visste knappt vem Dan Bilzerian, 42, var när hon fick frågan om att vara med på den stora festen.

– Det skulle vara en fest utöver det vanliga fick jag höra. Jag förstod att Bilzerian var någon typ av ”skandalmänniska” som förmodligen inte är så jättepoppis bland många. Men för min del handlade det mer om att gå på en kul fest, säger hon.

Dan Bilzerian befann sig i Stockolm för att lansera sitt nya snus- och vape-företag i Sverige. Till lanseringsfesten bjöds flera svenska influencers och modeller in.

Matilda Borgström.

”Högutbildade, entreprenörer eller i chefsposition”

Kvinnorna skulle tillsammans ”symbolisera Sverige” och de som valts ut var alla ”högutbildade, entreprenörer eller i chefsposition”, enligt en pressperson.

– Det lyftes nog inte fram särskilt mycket. Men alla vi tjejer har ju jobb som inte innefattar fest, berättar Matilda Borgström.

Några av de inbjudna kvinnorna var Michaela ”Keela” Nilsson, Zhara Nilsson och Frida Drugge.

– Det fanns inga krav eller riktlinjer utan det var bara att dyka upp och ha kul. Men det var ett betalt jobb så det var inga konstigheter kring att vi skulle ”promotea” hans märke, säger Matilda Borgström.

Dan Bilzerian på Josefinas.

Kaosartad stämning: ”Både fans och haters”

Enligt Matilda Borgström stannade Bilzerian på festen i max 30 minuter.

– Den typen av extrema personer brukar ju ta väldigt mycket plats. Men jag hade inte en enda konversation med honom och han var väldigt tystlåten. Det var nog ingen annan av tjejerna som pratade med honom heller.

Stämningen på festen var lite kaosartad eftersom det både var fans och ”haters” där, tror Borgström.

– Det blev mycket folk runt omkring så han höll sig lite åt sidan och sedan försvann han.

Dan Bilzerian och Jan Emanuel tillsammans med Bilzerians entourage i Stockholm.

Stor skandalprofil: ”Gjorde inte mycket research”

Genom årens lopp har Bilzerian varit inblandad i en rad skandaler där han anklagats för att vara både sexist och våldsam mot kvinnor. Han har även gjort flera kontroversiella uttalanden, bland annat om att han är för legalisering av prostitution.

– Jag valde att inte göra så mycket research om honom i förväg. Men det är klart att det är saker som jag inte står bakom eller stöttar. För mig låg fokuset på festen och lanseringen, inte på honom, förklarar Matilda Borgström.

ANNONS