Jelassi stor vinnare på Manifestgalan

TT

Uppdaterad 2024-03-08 | Publicerad 2024-03-07

Jelassi

Prisregnet över hiphopartisten Jelassi fortsätter. Hon tog hem priset både som årets textförfattare och årets hiphop på torsdagskvällens Manifestgala.

”Given lyssning för alla som vågar kalla sig finsmakare”. Med den motiveringen tog artisten Jelassi hem priset för årets hiphop på Manifestgalan, för bästa oberoende musik. Hennes album ”Dom har bara gett mig ett namn” beskrivs som ”årets mest välproducerade och konceptuella svenska hiphopalbum”.

Hon fick också priset som årets textförfattare med motiveringen: ”En textförfattare som med lätt penna skriver om tunga ämnen”.

I en intervju med TT berättade Jelassi att ”Dom har bara gett mig ett namn” handlar om hennes liv som maskrosbarn och barn till en missbrukande mamma.

– Jag kommer att skriva exakt det jag vill skriva och jag kommer inte att bry mig om vad andra tycker, sade Jelassi i intervjun.

Priset som årets kompositör går till Christian Kjellvander för ett ”gränsöverskridande konstnärskap som är i ständig rörelse”. Streaplers tilldelas priset årets dansband för sitt album ”En bra plats i livet”.

Manifest är ett musikpris för artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln