Coronapandemin

Adam Alsing tränade hårt efter festen

Tränaren och vännen berättar: ”Jag skulle ta hans plats vilken dag som helst”

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

Torbjörn Ek

NÖJE

De körde fem träningspass på åtta dagar – men sedan insjuknade Adam Alsing i covid-19.

Då hade han tidigare varit med på överraskningsfesten för sin vän och tränare Boris Kuzmic.

– Det är en sådan tragedi och jag skulle ta Adams plats vilken dag som helst, säger han.

De brukade höras över telefon varje dag, kändistränaren Boris Kuzmic, 50, och Adam Alsing.

– Han var en av mina närmaste vänner. Jag började träna honom för många år sedan och senaste året har vi nog pratat en halvtimme varje dag, han ringde mig alltid efter sändningen i radio. Det här är skitjobbigt, säger han om sorgen efter sin vän.

Adam Alsing blev 51 år.

Foto: Bauer Media

50-årsfest

Steffo Törnquist, 64, berättade under torsdagen att han varit på fest tillsammans med Adam Alsing och spekulerade i att det var där den folkkära tv- och radioprofilen blivit smittad med covid-19.

– Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen, sa TV4-profilen i ”P4 Extra”.

Festen var en överraskningsfest för just kändistränaren Boris Kuzmic som träningsprofilen Ove Rytter och Kuzmics sambo Lena arrangerat. Festen ägde rum på den hemlighetsfulla medlemsklubben Il Barbiere Nascosto på Östermalm i Stockholm, där Paolo Roberto är delägare. Men att det skulle vara där som Adam Alsing smittats går inte att avgöra.

– Jag fyllde 50 den 1 mars och jag hade sagt att som det känns just nu så finns det ingenting att fira. Sedan blev jag helt enkelt blåst. Ove Rytter och min sambo fixade en liten lokal och bjöd in mina bästa vänner och närmsta familj, bland andra Henric von Zweigbergk, Adam och Steffo. Det var en liten familjär tillställning, säger Boris Kuzmic.

Kändistränaren Boris Kuzmic överraskades av Adam Alsing och flera andra vänner när han fyllde 50.

Foto: Karin Törnblom / TT NYHETSBYRÅN

Fortsatte träna

Alsing och Boris Kuzmic fortsatte träna som vanligt efter festen.

– Jag och Adam körde fyra pass veckan efter, även måndagen efter det, sedan på onsdagen började han känna sig hängig. Han frågade om vi skulle köra, men jag sa att han skulle gå hem och kurera sig om han kände sig hängig. Sedan var det i slutet av den veckan som han blev dålig.

Gry Forssell har tidigare berättat att hon trodde att Adam Alsing var på bättringsvägen. Boris Kuzmic säger samma sak.

– Jag pratade med Adam, inte nu i helgen men förra helgen, då kände han sig bättre. Febern hade släppt och han skulle bara bli av med den sista hostan så sa han att jag skulle få smaka, för han älskade att köra boxning.

Sista sms:et från Alsing

Boris Kuzmic berättar om det sista meddelandet han fick från sin vän.

– Vi har vår årliga tradition att vi först körde ett träningspass och sedan satte oss på Sturehof. Det har vi haft som tradition i nästan sex år. Jag skrev till honom att nu är det snart dags för den, då svarade han ”längtar som fan” och en biceps och en fistbump och ”Sturehof låter magiskt” och en massa hjärtan.

Dödsbeskedet kom som en chock. Boris Kuzmic fick ett samtal från en av Adam Alsings söner.

– Det sjuka är att jag pratade med Adams son i förrgår (läs: i tisdags) och då var det allvarligt, men stabilt. Sedan ringde han och när jag såg att det var han som ringde blev jag först skitglad. Jag trodde han skulle berätta att Adam hade vaknat. Då sa han att pappa orkade inte och att han lämnade oss för en timme sedan. Jag kan säga att det kändes. Det var fruktansvärt. Det är en sådan tragedi och jag skulle ta Adams plats vilken dag som helst.

ANNONS EXTERN LÄNK

Tror du att du haft Covid-19? Beställ antikroppstest enkelt här.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Coronapandemin

LÄS VIDARE

Patrik Isaksson har förlovat sig med kärleken

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Adam Alsing

Steffo Törnquist

Henric von Zweigbergk

Coronaviruset