Jenny Strömstedts försvar om bilbältet

”Ju längre coronakrisen har varat desto argare har kommentarerna blivit”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

De sätter bilbältet under armen i TV4:s populära program.

Nu försvarar Jenny Strömstedt tilltaget – efter kritiken i sociala medier.

”Vi vet självklart hur det ska vara och våra tekniker jobbar på att lista ut nya lösningar”, skriver hon på Instagram.

Många tittare har reagerat på att Jenny Strömstedt, 47, och Niklas Strömstedt, 61, inte tycks ha bilbälte på sig i TV4:s populära serie ”Tillsammans med Strömstedts”.

Vid en närmare granskning av bildsekvenserna där duon kör bil hem till de par de träffar i programserien syns dock bilbältena. Dock felaktigt påsatta. Trepunktsbältena leds under armen istället för, som avsett, över axeln.

Niklas och Jenny Strömstedt har bältena under armen under en kort del av bilfärden.
Foto: TV4
Niklas och Jenny Strömstedt har bältena under armen under en kort del av bilfärden.

Kritik i sociala medier

Flera gånger har Jennys och Niklas följare på Instagram frågat om säkerhetsbältena och ifrågasatt varför kändisparet inte använder bältet som det ska sitta.

”MEN varför har ni inte på er säkerhetsbältena ordentligt?” skriver en följare i Jenny Strömstedts kommentarsfält.

”Detta har verkligen gjort mig helt galen att se er åka bil med bältet så där! En polis berättade för vår klass när vi gick i mellanstadiet hur en människa ser ut efter en krock när man haft bältet så där. Avskuren arm,” skriver en annan.

Både Jenny och Niklas Strömstedt har flera gånger svarat sina följare att anledningen är att ljudet ska höras:

”Vi har bältena under armen de korta sträckor vi spelar in i bilen på grund av att bältet annars skulle täcka våra mikrofoner. Och då hade det inte hörts nåt”, skriver Niklas Strömstedt som svar på en kommentar på sin frus Instagram.

Men svaren lät inte vänta på sig:

”Trist, för krockar dom spelar det ingen roll att ljudet är bra, för då har dom inget mer att säga...”, skriver en person.

Foto: TV4
Niklas och Jenny Strömstedt har bältena under armen under en kort del av bilfärden.

Ber om att slippa kommentarer

Inför säsongsavslutningen av ”Tillsammans med Strömstedts” väljer Jenny Strömstedt därför att bemöta den nu förväntade kritiken redan innan den trillat in i kommentarsfältet. I ett inlägg om onsdagskvällens avsnitt där hon och maken träffar Helene Alfredsson och Kenta Nilsson avslutar hon med ett ps:

”Nej. Ni behöver inte kommentera säkerhetsbältena. Det är en ljudteknisk detalj som gjort att vi ett par minuter har bältena under armen.”

Hon beskriver det som att kritiken blivit allt mer aggressiv under våren:

”Ju längre coronakrisen har varat desto argare har kommentarerna blivit. Vi vet självklart hur det ska vara och våra tekniker jobbar på att lista ut nya lösningar. Självklart ska ni inte följa vårt (kortvariga) exempel”, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE