Peter Harryson om tiden på sjukhuset: ”Jag var död”

avCornelis Rikken

1 av 2 | Foto: ROGER LUNDSTEN
Peter Harryson.

Han lades in på sjukhus efter att ha drabbats av blodförgiftning.

Nu berättar Peter Harryson om den svåra tiden i en intervju med Expressen.

– Jag var död. Jag dog på sjukhuset, säger han till tidningen.

I vintras drabbades Peter Harryson, 71, av blodförgiftning.

Till fansens lättnad var den folkkära tv-profilen tillbaka i rutan i våras när han medverkade i ”Så ska det låta” och tv-serien ”Bröllop, begravning och dop”.

Men programmen var förinspelade och vid samma tidpunkt vårdades han på sjukhus efter att ha svimmat i sitt hem i Göteborg, berättar han för Expressen.

– Jag fick en äkta blodförgiftning. Sedan kom det slag i slag. Jag fick lunginflammation, njursvikt – och hjärtat stannade plötsligt. Det var allt på en gång, säger han till tidningen.

”Jag var död”

I intervjun med Expressen beskriver han de senaste månaderna som ”en pärs” och hyllar samtidigt läkarna som lyckades rädda hans liv.

– Jag var död. Jag dog på sjukhuset. Men de fixade till det. Jag sitter ju här nu. Läkarna har varit fantastiska. De är otroliga. Jag kan inte säga ett ont ord om vården i Sverige, säger han till tidningen.

Han berättar att han vårdades på sjukhus i över tre månader och att det var först för ett par veckor sedan som han kunde åka hem igen.

I dagsläget menar tv-profilen att han efter omständigheterna mår bra och att ”det går åt rätt håll”, men att han har problem med att gå.

Längtar efter att kunna jobba igen

I sinom tid ser han fram emot att kunna börja jobba igen.

– Men det får inte gå så fort säger de som kan det här. Jag längtar efter att komma i gång och jobba lite grann igen. Jag har massor av planer, men om de går att genomföra vet jag inte. Nu ska jag först bli helt frisk och lära mig gå. Så före midsommar tänker jag inte göra något. Sedan får vi se vad som händer, säger han till Expressen.

Nöjesbladet söker Peter Harryson.

ARTIKELN HANDLAR OM