R Kelly åtalas för övergrepp i Minnesota

avTT

R Kelly åtalas för fler sexuella övergrepp, denna gång på en då 16-årig flicka i Minnesota, rapporterar TMZ.

Övergreppen ska ha inträffat 2001 och handlat om att R Kelly ska ha betalat pengar för att flickan skulle dansa för honom och ha "sexuell kontakt" med honom. Dock ska det inte handla om fullbordade samlag, enligt åtalet.

R Kelly sitter just nu häktad i New York, misstänkt för bland annat kidnappning och sexuellt utnyttjande. Han står även åtalad i Illinois för tio fall av övergrepp.

R Kellys advokat Steve Greenberg verkar inte helt nöjd över de nya anklagelserna i Minnesota.

"Kom igen, det här är mer än absurt", skriver han på Twitter.

R Kelly åtalades för barnpornografibrott 2008 men friades senare. I dokumentären "Vi överlevde R Kelly" trädde flera kvinnor fram och berättade att de haft förhållanden med R Kelly medan de fortfarande var minderåriga och att han hållit flera kvinnor fångna i en sektliknande miljö.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
R. Kelly 2015.

PODD: Aftonbladet Daily om R Kellys uppgång och fall

Aftonbladet Daily går igenom fallet R Kelly tillsammans med Nöjesbladets Magnus Sundholm. Tidigare i år släpptes dokumentären ”Surviving R Kelly”, en dokumentär där flera kvinnor gick ut och berättade om sina relationer med en av världens största artister. Nu står stjärnan åtalad för flera fall av sexuella trakasserier och övergrepp.
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM