Neil Young till hård attack mot Trump

Av:  TT

Neil Young. Arkivbild
Neil Young. Arkivbild

Neil Young, nybliven amerikansk medborgare, publicerar nu ett fränt angrepp mot president Donald Trump i ett öppet brev på sin hemsida , skriver Rolling Stone.

"Du är en skam för mitt land", inleder Young, och fortsättningen är inte vänligare:

"Din huvudlösa förstörelse av våra gemensamma naturresurser, vår miljö och våra relationer med vänner över hela världen är oförlåtlig", skriver han och ställer Trump i kontrast mot tidigare presidenten Barack Obama:

"Vår förste svarte president var en bättre människa än du är".

Vill stoppa låt

Young är också upprörd över att Trump fortsätter att använda hans låt "Rockin' in the free world" vid kampanjmöten, något Young tidigare försökt stoppa men inte haft juridiska möjligheter att göra. Varje gång låten spelas "hoppas jag att du hör min röst", skriver Young: "Kom ihåg att det är rösten hos en skattebetalande amerikansk medborgare som inte stödjer dig".

Samtidigt klargör han vilken kandidat som är hans favorit: "Hans initialer är BS. Inte hans politik", skriver Young med syftning på demokraten Bernie Sanders, men också förkortningen för "bullshit".

"Rösta bort dig"

Kanadafödde Neil Young har bott i USA sedan mitten av 60-talet men blev amerikansk medborgare först i januari i år. Anledningen till att Young ville bli amerikan var att alla i hans närmsta familj är det – men också för att han vill rösta i det amerikanska presidentvalet.

"Vi kommer att rösta bort dig och göra Amerika stort igen", avslutar Young.

Få full koll på allt om nöjesbranschen - följ Aftonbladet Nöje på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN