Mats Thureson lämnar ”Allt för Sverige”

”Detta var bara på chans”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mats Thureson tvingas lämna ”Allt för Sverige”.

Han föll på mållinjen efter en nervkittlande tävling.

– Jag känner mig lite snuvad på segern, säger han.

I söndagens avsnitt av ”Allt för Sverige” stod det mellan hovslagaren Roy ”Dude” Settergren III, 41 och snickaren Mats Thureson, 22, om vem som skulle få lämna.

Besviken över förlusten

I den avgörande tävlingen skulle deltagarna bygga ett torn av ishockeypuckar och den som gjorde att tornet rasade fick åka hem. Efter en väldigt jämn final var det till slut Mats Thureson som fick lämna programmet.

– Det var väldigt svårt och jag kände mig lite snuvad på segern. De andra tävlingarna var man tvungen att vara bra på, detta var bara på chans, säger han.

1 av 3 | Foto: SVT
Mats Thureson.

”Lite oturligt”

När tornet rasade var det en märkbart besviken Mats. Roy var snabbt fram och kramade om honom.

– Efter att du lagt din puck var man tvungen att vänta på att de skulle stanna kvar i fem sekunder. Båda gångerna började tornet falla efter att personen före mig la. Så det var lite oturligt, säger han.

”Det var underbart”

Trots besvikelsen över att han lämnade programmet är han ändå nöjd med sin medverkan.

– Det var underbart, en fantastisk upplevelse. Jag skulle rekommendera det till alla. Det var tre veckor i Sverige som jag aldrig glömmer. Jag fick besöka olika delar av landet och träffa olika människor, säger han och fortsätter:

– Om jag inte hade varit med i programmet hade jag aldrig träffat alla dessa deltagare. Vi pratar fortfarande nästan varje dag på Facebook.

Kommer du att besöka Sverige igen?

– Jag kommer absolut att besöka Sverige igen. Jag är ung och har mycket tid. Vem vet, jag kanske kommer bo kvar under några år.

”Allt för Sverige” sänds söndagar 20.00 på SVT och SVT Play.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I tionde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar Linn hur länge inspelningarna egentligen pågår och Klara berättar om sammanbrottet efter att kamerorna slocknat.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN