Mikael ”Soldoktorn” Sandström om dejten med Lotta Engberg

Lotta Engbergs svar: Charmerande

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda, Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter månader av flirtande har Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström äntligen har fått till en dejt.

Nu berättar han för Aftonbladet om det första mötet.

– Vi har ätit middag tillsammans och man kan säga att vi är på en bra plats.

Allt började med att Lotta Engberg, 57, i en intervju med Aftonbladet i vintras sa att hon kunde tänka sig att gå på en dejt med överläkaren och TV4-profilen Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62.

Uttalandet ledde till en flirtig följetong, men för en tid sedan förklarade Mikael Sandström att dejtingklimatet ”var det sämsta på över 100 år” och syftade då på coronapandemin och alla reserestriktionerna.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström.
Foto: STEFAN MATTSSON
Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Men sedan en tid tillbaka är de hävda – och nu kan Aftonbladet berätta att Lotta Engberg och Mikael Sandström äntligen har fått till en första dejt.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, säger Mikael Sandström.

Ni var inte skraja för att bli upptäckta?

– Jo, men samtidigt så får man skita lite i det. Man måste ju kunna leva och äta mat tillsammans om man vill det. Sedan om folk spekulerar om ditten och datten, det står ju folk fritt att göra det. Vi vet var vi är just nu.

Skulle du säga att ni är ihop?

– Nej, men vi har ätit middag tillsammans och man kan säga att vi är på en bra plats. Men vi har inte sådär jättebråttom, säger Mikael Sandström och poängterar att han fortfarande titulerar sig som singel.

– Ja, det skulle jag säga. Men kanske inte så länge till. Vem vet. Men Lotta är jättekul. Hon är väldigt lättsam och lätt att samtala med. Hon är en verkligen en glad person i botten.

Skulle du säga att du är betuttad i Lotta?

– Jag är nog mer förtjust än betuttad. Eller är det någon skillnad? Det var jättetrevligt på dejten. Men vi är ju båda upptagna personer och jag bor ju inte här nere på Västkusten i vanliga fall.

Har Lotta fått någon puss?

– Eh. Inga kommentarer…

Foto: LOTTE FERNVALL
Lotta Engberg

Det var svar nog. Kommer du säga att du är ”kär och galen” nästa gång vi pratar?

– Haha! Jag lovar att höra av mig när nästa dejt äger rum. Men både Lotta och jag har ju haft relationer tidigare i livet, så man aktar sig lite och det kräver en hel del känslomässigt engagemang. Jag tror inte att man är kär och galen utan lite mer återhållsam och försiktig innan man satsar stort. Hade man varit tonåring hade man agerat på ett visst sätt och nu agerar man på ett annat sätt. Men vi har setts och det var jättetrevligt.

Lotta Engbergs svar

När Aftonbladet når Lotta Engberg och frågar om dejten svarar hon:

– Jag har alltid tyckt att han är en charmerande man och det tycker jag fortfarande.

Publicerad:

LÄS VIDARE