Därför väntade Ric Ocaseks ex med att ringa ambulans

Paulina Porizkova berättar i Rolling Stone

Rocksångaren och producenten Ric Ocasek hittades död i sitt hem i september.

Familjen väntade med att ringa ambulans för att få ta farväl i lugn och ro.

Det berättar exfrun Paulina Porizkova i en intervju med Rolling Stone.

– Jag ville att Rics söner skulle komma hit först så vi alla kunde ta farväl, säger hon.

Söndagen den 15 september hittades Ric Ocasek död i sitt radhus på Manhattan i New York. New York times rapporterade att det var ex-frun, Paulina Porizkova, som hittade honom och larmade polis. .

I en intervju med Rolling stone berättar Porizkova nu att Ocasek dog flera timmar innan hon ringde efter ambulans.

På morgonen hade hon kommit på besök för att göra kaffe till exmaken, som fortfarande inte vaknat trots att klockan var tio på morgonen. Två veckor innan sin död hade Ocasek genomgått en lyckad operation och enligt exfrun hade operationen inget med dödsorsaken att göra.

– Han brukade gå upp tidigare på sjukhusets inrådan. Annars steg han alltid upp rätt sent, runt klockan tio eller elva. Så jag tittade in i hans sovrum och han låg i sin vanliga sömnposition – på rygg och med lätt öppen mun. Jag trodde att han sov.

Ville ta farväl i lugn och ro

Porizkova fortsatte att ägna sig åt andra sysslor i hemmet, men när klockan blev elva hade Ocasek fortfarande inte stigit upp. Då förstod hon att något var fel.

– Jag hällde upp kaffet och gick upp till sovrummet för att ge honom det. Han låg i exakt samma position; han hade inte rört på sig alls. Det var där som jag förstod, även om jag inte kunde tro på det. Jag gick fram till honom och det såg fortfarande ut som att han sov, förutom att han var väldigt stilla och med ögonen en bit öppna. Då trodde jag först att han var på väg att vakna, men när jag rörde vid hans kind var det som att ta på marmor. Det var riktigt jävla hemskt.

Hon säger att det var Ric Ocaseks manager som varnade henne för att ringa efter ambulans direkt, eftersom det skulle bli en sån stor uppståndelse.

– Det tog ett bra tag innan jag ringde larmcentralen. Han hade dött under natten, inte vid klockan fyra, som var tiden då jag ringde. Jag ville att Rics söner skulle komma hit först så vi alla kunde ta farväl. Vi stod vid hans kropp i flera timmar efter hans död. Det var rätt fantastiskt eftersom vi alla förstod att han var borta. Han lämnade verkligen oss. Minuten jag ringde larmcentralen, alltså två minuter efter, så stod paparazzis utanför vårt hem. Det var verkligen äckligt.

Publisert:

LÄS VIDARE