Rulla runt på svensk gangsterfilmhistoria - köp ”Pölsas” polisbil

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:

Gangsterkomedin ”Smala Sussie” från 2003 har blivit en kultfilm och många kan filmens alla repliker. En av filmens mest minnesvärda karaktärer heter ”Pölsa”. Nu är ”Pölsas” bil till salu.

Filmen beskrevs som ”en gangsterkomedi på värmländska” och tilldrar sig i det fiktiva värmländska samhället ”Bruket”. Ulf Malmros regisserade filmen och fyllde den fiktiva bruksorten med knark och våld och sex och brottslighet.

Sköna karaktärer

Det vimlade av sköna karaktärer i filmen. Tuva Novotny spelade huvudrollen som Smala Sussie. Bengt "Hajk"Alsterlind smyger runt i cykelhjälm och Kjelle Bergkvist spelar skum polis. Andra minnesvärda karaktärer var ”Tore Tumör” och ”Pölsa”. I filmen kör och puttar ”Pölsa” runt på en skruttig amerikansk polisbil, en Chevrolet Impala från 1968. Det är just den bilen som är till salu.

1 av 3

Ack Värmeland, du sköna

När filmen spelades in fick filmteamet hyra bilen av ägaren som bodde i Uppsala. Men för åtta år sen fick bilen komma hem till sina värmländska filmrötter.
– Ja, den fick komma hem till rätt ställe och det gick snabbt att få ordning på den. Den har körts i många raggarrundor sedan 70-talet så bilen är väl använd. Dessutom måste Chevan vara den mest besiktade bilen i hela Värmland. Varje gång vi var på besiktningen hittade de alltid nånting. Kändes nästan som att de letade fel. Men nu är den tack och lov besiktad för evigt, säger bilens nuvarande ägare Joakim Andersson till Blocket.

Smakar det så kostar det

Men vill du färdas med samma stil och grace som ”Pölsa” så kostar det. 180 000 kronor vill den nuvarande ägaren ha för bilen

Köp bilen här

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN