Adam Alsing död

Så blir arvet efter Adam Alsing

Bouppteckningen klar – den folkkära programledaren saknade testamente

Av: 

Torbjörn Ek

Jamshid Jamshidi

NÖJE

Adam Alsing saknade testamente när han i april dog i sviterna av covid-19.

Bouppteckningen som nu lämnats in till Skatteverket visar därför att det blir hustrun Anette, 53, som ärver honom.

Totalt efterlämnar den folkkära tv-profilen 4,5 miljoner kronor och dessutom livförsäkringar på ytterligare 3,5 miljoner kronor.

Adam Alsing var bara 51 när han i april i år dog i sviterna av covid-19. Den folkkära tv-profilen hade insjuknat efter en fest och vårdades på sjukhus de sista dagarna fram till sin död.

När bouppteckningen nu har lämnats in till Skatteverket står det klart att Adam Alsing inte hade något testamente. Därför ärver hans hustru Anette, 53, och parets gemensamma barn Sebastian, 28, och Kasper, 27, hans tillgångar.

Anette och Adam Alsing 2018.

Stuga i Värmland

Enligt bouppteckningen ingår bland annat aktierna i Alsings bolag Adam Alsing Nöjesservice AB i tillgångarna, tillsammans med hälften av Adam och Anette Alsings gemensamma bostad, en bostadsrätt på fem rum och kök i stadsdelen Södermalm i Stockholm, samt en liten stuga på 45 kvadratmeter vid sjön Gapern i Värmland.

Efter att skulderna, framför allt bostadslån på totalt 4,2 miljoner kronor, räknats bort uppgick Alsings tillgångar vid hans död till 4,5 miljoner kronor.

Den folkkära programledaren hade också flera livförsäkringar, bland annat genom sitt medlemskap i Journalistförbundet och två kapitalförsäkringar. Hustrun Anette Alsing står som förmånstagare för försäkringarna som totalt uppgår till 3,5 miljoner kronor.

Tackat för stödet

Adam Alsing ledde under många år ”Äntligen morgon” i Mix Megapol tillsammans med bland annat Gry Forssell och därefter också ”NRJ Morgon med Adam Alsing”. Det sista tv-program han ledde var ”Top gear Sverige” som efter hans död har sänts på streamingtjänsten Dplay och senare i år också kommer att visas på Kanal 5.

Miljontals lyssnare och tittare hade följt honom genom en 30 år lång karriär, och Aftonbladets chatt fylldes efter hans död med hundratals inlägg från personer som sörjde och ville hylla honom. I ett gemensamt uttalande från Alsings hustru Anette och sönerna Sebastian och Kasper tackade familjen också för allt stöd från fansen:

”Vi har blivit enormt rörda och vill tacka för all den kärlek och omtanke som så många visat efter Adams bortgång. Det är fortfarande svårt att ta in att vår make och pappa är borta men mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”, sa de några veckor efter hans tragiska död.

Aftonbladet har sökt Adam Alsings familj via Dplays och Kanal 5:s presschef Sanna Gollne. Hon hälsar att familjen avböjer att kommentera bouppteckningen.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Adam Alsing död

LÄS VIDARE

Lars Noréns arv: Över 20 miljoner • Döttrarna: ”Hans konstnärskap kommer att fortsätta verka i hans anda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing död

Adam Alsing

Top Gear

Discovery+ (tidigare Dplay)

Kanal 5