Madonna förnekar: ska INTE adoptera fler barn

Är i Malawi för välgörenhetsarbete

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Thoko Chikondi/AP
Madonna på besök i Malawi 2013 med sina adopterade barn Mercy (till vänster) och David.

Ord står mot ord – väntar Madonna smått eller inte?

I dag rapporterade AP att Madonna ansökt om att adoptera två barn till från landet.

Men det förnekas av sångerskan själv, skriver People.

Nyhetsbyrån AP rapporterade att Madonna skulle adoptera ytterligare två barn från Malawi. Nyheten spreds sedan av världens stora medier.

Men det förnekas av sångerskan själv. Hon menar att hon är på plats i landet för att arbeta med den välgörenhetsorganisation hon grundade 2006 för att motverka fattigdom och att barn far illa.

– Jag är i Malawi för att se till barnsjukhuset i Blantyre och mina andra projekt med Raising Malawi och sedan åka hem. Ryktet om en adoptionsprocess är falskt, säger hon till People.

Har två barn från Malawi

Madonna adopterade sonen David Banda 2008 och dottern Mercy James året därpå, båda från Malawi. Hon har också biologiska dottern Lourdes och sonen Rocco sedan tidigare.

Enligt AP ska en talesperson vid landets regering ha sagt att Madonna talade inför landets högsta domstol i huvudstaden Lilongwe under onsdagen och att beslut väntades inom en vecka. AFP uppgav vidare att lokala medier skriver att stjärnan framträdde i rätten under strikt säkerhet i sällskap av två barn, de lämnade sedan rätten i en svart stadsjeep.

Retade upp presidenten

Stjärnans engagemang i landet retade upp den tidigare presidenten Joyce Banda som menade att Madonna betett sig ”ohyfsat” och önskat evig tacksamhet efter de tidigare adoptionerna. Hon blev därmed av med sin ”VIP-status” 2013, något som den efterföljande president Peter Mutharika senare bad om ursäkt för och återställde.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna

Adoption