Kakan ställer in besök efter hatstorm

”Vi beklagar verkligen att Kakan inte känner sig välkommen”

1 av 3
NÖJE

I kväll skulle Kakan Hermansson, 35, gjort ett författarbesök på Café Delta på Tjörn.

Nu ställer hon in efter en hatstorm i sociala medier.

– Vi beklagar verkligen att Kakan inte känner sig välkommen hit, säger Annica Skog på kultur- och fritidsförvaltningen i Tjörns kommun i ett pressmeddelande.

Konstnären och tv-profilen var inbjuden till Café Delta på Tjörn utanför Göteborg för att prata om sin nya bok ”Hela Kakan”. Men besöket blir inte av, var Göteborgs-Posten först med att rapportera.

Kakan Hermansson ställer in efter att ha läst flera hatiska kommentarer i sociala medier efter att lokala medier rapporterat om arrangemanget.

– Vi beklagar verkligen att Kakan inte känner sig välkommen hit men har förståelse för hennes beslut med tanke på tonläget i det som skrivits. Vi hade verkligen sett fram emot att få hit Kakan, som är en samhällsaktuell och intressant person, säger Annica Skog, biträdande förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Tjörns kommun.

”Ett bakslag för vår demokrati”

Besöket var ett samarbete mellan Tjörns kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

– Vi tycker att det är tråkigt att hon måste ställa in. Det är ett bakslag för vår demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet på flera plan. Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn står för allas lika värde och rättigheter, säger Ann-Marie Myllykangas, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Nöjesbladet har sökt Kakan Hermansson.

ARTIKELN HANDLAR OM