Konstnären pekas ut som Jack the Ripper

NÖJE

Har hon lyckats knäcka en av världens mest kända mordgåtor?

Patricia Cornwell, författare, har spenderat flera miljoner pund på att identifiera seriemördaren Jack The Ripper - en gång för alla.

– Det finns många anledningar... till att den här mannen kunde ha förvandlats till ett monster, säger hon i ett videoklipp som hon delar på sitt Twitterkonto.

1 av 5 | Foto: STEVEN SENNE
Patricia Cornwall har lagt ner en förmögenhet på att bevisa att Walter Sickert är ”Jack The Ripper”.

Teorierna har varit många, men den 129 år gamla mordgåtan är fortfarande olöst. Vem, eller vilka, var Jack the Ripper?

Den amerikanska författaren Patricia Cornwell, 60, tror sig ha knäckt nöten.

– Det är svårt att bortse ifrån att han i själva verket var Jack the Ripper, säger Patricia Cornwell, skriver Daily Mail.

Har spenderat flera miljoner pund

Patricia Cornwell hävdar att det var den inflytelserika konstnären Walter Sickert som gäckade Londons gator mellan augusti och november 1888. Hon lade fram sin teori redan 2002 i boken ”Portrait of a Killer: Jack the Ripper - Case Closed”. Boken kom att uppröra konsthistoriker och teorin avfärdades då som osannolik.

Men skam den som ger sig. I nästa vecka ger Patricia Cornwell ut en ny bok med nya bevis. Hon har spenderat flera miljoner pund på att avslöja konstnären Walter Sickert som Jack the Ripper. Sickert var en brittisk konstnär, som bland annat målade porträtt och stadsmotiv från London och Venedig.

Han skildrade även Rippers brottsplatser i några av sina målningar och visade prov på fascination för mördaren, menar Patricia Cornwell.

Och nu är författaren säkrare än någonsin på Sickerts skuld, skriver The Times.

Enligt författaren ska Walter Sickert ha erkänt för en vän att han ”inte skulle ha något emot att döda och äta rått kött”.

Kan ha varit fler offer än man trott

Men hennes främsta bevis för att Sickert skulle ha varit den mördare som tog livet av och skändade minst fem prostituerade kvinnor, är pappret han använde.

Patricia Cornwells efterforskningar visar att tre brev skrivna av Sickert och två brev skrivna av Jack the Ripper kom från samma pappersrulle innehållande 24 ark.

Vidare tror Patricia Cornwell att hans offer kan ha varit så många som 20 stycken eller fler. När Jack the Ripper var i farten identifierade man fem kvinnor som hans offer, men det faktiska antalet mordoffer är okänt.

Andra personer som blivit utpekade som Jack the Ripper är till exempel drottning Victorias barnbarn, Prince Albert Victor, den tidigare premiärministern William Gladstone samt Lewis Carroll, författaren till Alice i Underlandet.

ARTIKELN HANDLAR OM

London