Annloise, 41, förlorade sin man i cancer – får hjälp av ”Sofias änglar”

1 av 8
NÖJE

Jörgen gick bort i cancer och hann aldrig färdigställa renoveringen av huset.

När Annloise förlorade sin man orkade hon inte göra klart de projekt som krävdes för att bo kvar – men nu får familjen hjälp av ”Sofias änglar”.

– Han är nog glad i himlen att vi stannar kvar där. Han hade nog gillat det, säger Annloise till Nöjesbladet.

I måndagens avsnitt av ”Sofias änglar” får Annloise Morén, 41, och hennes två söner Cevin, 15, och Kim, 13, hjälp med renoveringen av sitt hus i Bureå.

I september 2013 började pappa Jörgen få ont i ryggen och kroppen. Till slut hade han så stora smärtor att ambulans fick tillkallas, och på sjukhuset visade det sig att han hade en stor tumör i ljumsken. Efter det gick händelseförloppet snabbt och Jörgen hamnade i koma innan han gick bort 2014. Huset som familjen bodde i var ett påbörjat renoveringsobjekt som Annloise inte har hade kraft att ta tag i. Familjen fick därför hjälp av ”Sofias änglar”, och nu börjar de landa i sitt hem.

– Den ron det har gett mig nu är att vi kan bo kvar. Jag behöver inte rycka upp barnen en gång till. De har varit med om det värsta och nu ville jag göra det bästa för dem och låta dem bo kvar. Jag känner ro nu och kan fokusera mer på dem och på mig själv, säger Annloise till Nöjesbladet.

Två månader har gått sedan de fick ett stort badrum, sovrum till henne och barnen och dessutom garaget renoverat.

– Hjälpen är ovärderlig för oss. Det har känts hur mysigt som helst att bo in sig och komma varandra närmare. Det har gjort mycket för oss, säger hon.

”Kläderna blev dekorationer”

Jörgen hade ett stort intresse för motorsport, som har smittat av sig på sönerna. I programmet får garaget en stor soffa och myshörna. Familjen förvarade tidigare en del av Jörgens kläder i en minneslåda, och i programmet gjordes kläderna om till dekoration. Skjortorna syddes om till kuddar, och Jörgens crossbyxor hamnade i en tavla inne i garaget.

– Det var väldigt känslomässigt men på ett fint sätt. Hellre gosa med de där kuddarna än att ha sakerna i en låda. Och tavlan i garaget var klockren tycker jag. Nu när man jag går ut i garaget så ler jag som bara den för att jag tycker att det är så fint att han finns med, säger Annloise.

Hur var det att prata så mycket under inspelningen om det ni gått igenom?

– Det var en berg-och dalbana. Det var otroligt jobbigt att gå igenom alla kort och tänka efter på vad som egentligen hände. Men hela filmteamet och alla runt omkring var så otroligt fina. De var hela tiden där och såg till att man mådde så bra som möjligt och det var jag imponerad över, säger Annloise.

Vad hade Jörgen tänkt om hur renoveringen blev?

– Han är nog glad i himlen att vi stannar kvar där. Han hade nog gillat det, och mest garaget, säger Annloise.

Avsnittet av ”Sofias änglar” sänds i kväll klockan 20:00 i Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

Renovering