”Välkommen till Köping”-profilen Lars-Åke är död

Linda Hammar sörjer sin fästman

Lars-Åke Fransson blev 66 år.
Lars-Åke Fransson blev 66 år.

Tv-profilen Lars-Åke Fransson är död.

Nu sörjs han av fästmön Linda Hammar.

– Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, hälsar hennes bror Filip Hammar.

”Köping”-profilen Lars-Åke Fransson är död. Han blev 66 år gammal och avled efter en tids sjukdom. Nu sörjs han av sina syskon och fästmön Linda Hammar, 49, med familj.

– Det är med sorg vi måste berätta att Lars-Åke, Lindas fästman, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor. Våra tankar går till hans familj och vänner. Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, hälsar familjen Hammar genom Lindas lillebror Filip Hammar.

Lars-Åke Fransson med fästmön Linda Hammar på premiären av filmen ”Tårtgeneralen”.
Lars-Åke Fransson med fästmön Linda Hammar på premiären av filmen ”Tårtgeneralen”.

Med ”En annan del av Köping” på TV4 och senare ”Välkommen till Köping” i Kanal 5 blev Lars-Åke Fransson snabbt populär bland tv-tittarna. Han och Linda Hammar blev ett par 2010 och förlovade sig ett knappt år senare, på midsommardagen 2011.

– Han är fin och snygg, han har allt. Och han ger komplimanger, sa Linda Hammar om sin kärlek i en intervju från 2017.

Kommer sända ny säsong trots dödsfallet: ”Familjens önskan”

Lars-Åke Fransson tv-debuterade i den fjärde säsongen av ”I en annan del av Köping”, där han presenterades som Linda Hammars nya kärlek. När Kanal 5 några år senare valde att köpa in en fortsättningen på realityserien, ”Välkommen till Köping”, var Lars-Åke också med.

I november förra året meddelade Kanal 5 att man köpt in en andra säsong av serien. Trots det tragiska dödsfallet kommer kanalen att sända det inspelade materialet med Lars-Åke Fransson.

– Vi har varit i kontakt med Lars-Åkes familj och närmaste och det är deras önskan att vi även i fortsättningen visar det material som finns inspelat med honom och hans vänner, säger Anders Kilander, pressansvarig för ”Välkommen till Köping” på Kanal 5 och Discovery+.

Publisert:

LÄS VIDARE