Jazz

Stor jazzfest i Stockholm

Av: 

TT

Ida Sand och Bohuslän Big Band inviger årets Stockholm Jazz Festival. Arkivbild.
Ida Sand och Bohuslän Big Band inviger årets Stockholm Jazz Festival. Arkivbild.

NÖJE

Cirka 200 akter medverkar i Stockholms Jazz Festival 15–24 oktober. Bland de utländska artisterna finns den brittiska sångerskan och multiinstrumentalisten Emma-Jean Thackray och den amerikanske saxofonisten Kenny Garrett.

Ett 40-tal olika Stockholmsscener medverkar under festivalen som är paraplyfestival med konserter på såväl institutionernas scener som på mindre jazzställen. Till Stockholms konserthus kommer den brasilianske Polarpristagaren Gilberto Gil. På Fasching spelare brittiska Emma-Jean Thackray liksom saxofonisten Camilla George, ”ett fyrtorn på den nya brittiska jazzscenen” enligt festivalens program. I Stockholm spelar hon tillsammans med den chilenska saxofonisten Melissa Aldana.

Festivalen invigs på Kulturhuset Stadsteatern av svenska Ida Sand och Bohuslän Big Band som gästas av Joel Lyssarides, en av festivalens drygt 200 akter.

”Helt fantastiskt med tanke på pandemiläget och ett kulturliv som stått mer eller mindre still det senaste året” säger festivalchefen Eric Birath i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Charlie Watts blev navet som Rolling Stones snurrade runt

ÄMNEN I ARTIKELN

Jazz

Stockholm

Musik