Hollywoodbjörnen Bart the Bear II död

Var med i ”Game of thrones” och ”Into the wild” – blev 21 år

Publicerad 2021-11-23

Björnen Bart the Bear II i ”Game of thrones”.

Kändisbjörnen Bart the Bear II har dött, skriver Hollywood Reporter.

Det stora djuret, som varit med i bland annat ”Dr. Dolittle 2” och ”Game of thrones” somnade in i sitt hem i Utah i helgen.

Bart the Bear II, som setts i en stor mängd filmer, tv-serier och reklamfilmer hade fått sämre hälsa det senaste året, och dog i helgen 21 år gammal, skriver Hollywood Reporter.

En björnexpert hittade två svältande grizzlybjörnungar i bergen i Alaska efter att modern dödats av en jägare. Björnungarna, som senare fick namnen Bart the Bear II och systern Honey Bump hamnade så småningom hos ägarna till stiftelsen Vital Ground, som fokuserar på att bevara habitat för grizzlybjörnar.

Han filmdebuterade 2004 i ”Without a paddle” och medverkade i allt från Robert Redfords ”An unfinished life” och Steve Carells ”Evan Almighty” till ”En ny start”, ”Har du hört ryktet om Morgans”, ”Peter och draken Elliot” och ”Game of thrones” och har genom åren varit frontbjörn för stiftelsen Vital Ground.

”Först kallade vi honom lille Bart”

– Under hans två årtionden som Vital Ground-ambassadör har Barts utstrålning hjälpt att bevara och förbättra hundratusentals tunnland av habitat för sina grizzly-kollegor och alla arter som delar deras marker, från älgar till röding, fjärilar och växter, säger stiftelsens vd Ryan Lutey i ett uttalande.

Doug och Lynne Seus, som varit med och grundat stiftelsen och blev dem som tog hand om Bart the Bear II och hans syster, hade tidigare också hand om en annan stor Hollywoodbjörn, Bart the Bear I.

Om hans efterföljare säger paret nu i ett gemensamt uttalande:

– Först kallade vi honom lille Bart, men när han nådde 650 kilo fick han helt enkelt bli Bart the Bear II. Där grizzlybjörnar kan röra sig är planeten hälsosam och hel. Bart var en grizzly som vandrade på jorden med intelligens, kraft, grace och syfte. Alla vi som kände honom blev fullständiga av hans ojämförbara anda. Vi kommer att sakna Bart enormt och hans minne kommer att inspirera oss medan vi arbetar med att säkerställa att hans massiva fotavtryck bevaras för framtida generation över grizzlybjörnarnas vilda landskap.

ANNONS