Oväntad mix av bredd och kredd

Anders Jansson och Nour El-Refai kan bli ett väldigt lyckat par

Ett högst oväntat val.

Bredd och kredd. Folkkär och lite vassare humor. Anders Jansson och Nour El-Refai känns som ett väldigt lyckat programledarval för Melodifestivalen.

Så här års spekuleras det alltid hejvilt om vilka som ska leda svensk tv:s största programserie.

I åratal har jag hävdat att Robin Paulsson är som klippt och skuren för rollen, men så blev det inte i år heller.

Anders Jansson och Nour El-Refai, dessa båda namn fanns väl inte riktigt på förhandskartan. Inte Jansson, för det kändes som att TV 4 hade värvat honom för ett tag framöver. Komediserien ”Halvvägs till himlen” (ganska rolig) slutade alldeles nyligen. Han var komisk sidekick (och bara halvrolig) på Fotbollsgalan i måndags kväll. Och inte El-Refai, som har känts både lite för kreddig och vass och inte särskilt intresserad av den typ av underhållning som Melodifestivalen är. Särskilt som hon fick rätt mycket skit efter sin medverkan 2008. Men då var det inte hennes fel, utan det faktum att hon hade en hopplös roll.

Detta till synes udda par, kan nog bli riktigt bra.

Ur tv-tittarnas synvinkel, förenar man här bredd och kredd.

Efter ”HippHipp!”, suveräna komedi- och satirserien ”Starke man” och diverse andra roligheter, är Anders Jansson mer folkkär än nog många anar.

Hoppas bara att han förnyar sig och inte plockar fram gamla figurer som Morgan Pålsson och Tiffany Persson.

Nour El-Refai har under senare år glänst både som skådespelare, vass komiker och väldigt proffsig och omtyckt programledare i radion. Smart och kvicktänkt och det finns en oförutsägbarhet, en känsla av att hon kan vräka ur sig vad som helst, som gör henne lite extra spännande.

Hon däremot, får gärna plocka fram sin gamla rollfigur Bitterfittan, från ”Ballar av stålar”. Fast det tillåter väl knappast SVT…

Det här kan bli väldigt roligt.

Debatten om att ett program som heter just Melodifestivalen måste ledas av komiker för att dölja hur gräslig musiken är, den tar vi en annan dag…

ANNONS

Följ ämnen i artikeln