Nöje

Gina Dirawi vill satsa på sin egen musik

Av: 

Jonna Säll

NÖJE

Programledaren har tröttnat på tv-jobb

Hon är bara 22 år och en av landets mest populära programledare.

Men nu överväger Gina Dirawi att lämna rutan - för musiken.

- Jag vill göra lite andra saker, man blir less på att se sig själv hela tiden, ­säger hon.

Hyllade programledaren Gina Dirawi, 22, har tröttnat på tv och söker nya ut­maningar.

- Jag vill egentligen pausa från tv. Sen fick jag för­frågan om Kristallengalan och det är ju bara i SVT vart fjärde år så då tänkta jag ”va ­faan, jag gör det”, säger ­Gina Dirawi.

I övrigt är det få uppdrag hon faktiskt tackar ja till.

- Jag vill att det jag gör ska ha ett syfte så jag tackar nej till jättemycket. Att bara ­göra ett program för att ­göra tv ger mig ingen kick så det vill jag inte göra nu helt enkelt. Jag vill inte ­göra ett program där jag ska ­vara en docka som babblar en ­massa utan syfte.

Årets melodifestival bjöd inte bara på extremt ­mycket arbete för program­ledaren.

”Kunde ha dött”

Skavsåren Gina Dirawi ådrog sig blev infekterade och ledde till att hon fick blodförgiftning.

- När jag kom in till sjukhuset sa de ”du kunde ha dött av det här”. Jag var ­inte medveten om det, jag hade jättemycket feber men ­ville bara fortsätta jobba. Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv, mina ben svällde upp, kroppen la av och jag hade 42 graders feber.

Mindre än en vecka efter att hon skrevs ut från sjukhuset var hon tillbaka och ledde försnacket inför ­Eurovision song contest i Malmö.

- Då var jag fortfarande sjuk, men sådan är jag, jag kör på, säger Gina.

Efter fredagens Kristallengala tänker hon ta den där efterlängtade tv-pausen.

Spelar redan in

- Jag vill göra lite andra saker, man blir less på att se sig själv hela tiden. Min största, största dröm har alltid varit att bli sångerska. Men jag har inte känt att jag var bra nog.

Efter att ha sjungit i sin roll som programledare i årets melodifestival kände hon att hon hittat rätt.

- Tidigare har det inte funnits tid och jag har inte hittat mitt sound, men nu börjar jag hitta rätt och vill hålla på med det. Jag fick ­flera musikerbjudanden ­efter Melodifestivalen men inget kändes bra så nu ­spelar jag in min egen ­musik.

- Men det är inget som är riktigt klart än så jag vill ­inte sitta och säga ”nu ska jag bli artist”, jag är inte ­riktigt där än.

Fakta

Namn: Gina Dirawi. Ålder: 22. Bor: Stockholm. Yrke: P­rogramledare. ­Aktuell: Leder Kristallengalan tillsammans med André Pops i SVT nu på ­fredag. Är även nominerad till en Kristall i kategorin Årets kvinn­liga programledare. I höst: Ska satsa på den egna musiken och plugga psykologi på distans vid Lunds universitet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: