– Bard ser ut som ett spöke

NÖJE

Robin liknades vid Liza Minnelli – nu slår han tillbaka efter jurymedlemmens hån

Foto: Alexander Bard har under sändningen på sig en kreation från Bellaobastian. ”Jag ska gå modell på Russian fashion week i Moskva om några veckor”, säger han. Robin Stjernberg har inte mycket till övers för Alexander Bards stil. ”Han klär sig ju själv i 1800-talskläder”, säger Robin.

Robin Stjernberg liknades vid Liza Minnelli, Lotta Bromé och en käck musikalartist.

Efter hånet ger han nu igen på Alexander Bard.

– Har du sett ”Mysteriet på Greveholm”? Han var klädd som spökena där, säger Robin.

En vrålande, käck Liza Minnelli – det blev Alexander Bards dom efter Robin Stjernbergs, 20, framträdande i gårkvällens ”Idol”.

Efter sändningen stod Bard fast vid sina ord.

– Jag ser inte en modern popstjärna. Jag ser den klassiska ”Idol”-vinnaren för tre, fyra år sedan som vi av erfarenhet vet hamnar i en husvagn efteråt eller inte har en karriär, säger Alexander Bard.

Vill ha personlighet

Bard anser att Robin var ”grå och tråkig”.

– Det jag såg i dag var en kille som kom ut och totalt överdrev en känslig Rihanna-ballad. Det kändes som ett musikal-performance.

Om Robin inte skärper sig kommer Bard att tappa intresset. Han letar efter något unikt.

– Jag vill ha Amanda Jenssen, Tove Styrke, Danny Saucedo, de som inte har vunnit andra år för att de inte har sjungit så starkt, men som har en personlighet som gör att de har en karriär efteråt.

Är det inte elakt att kalla honom Liza Minnelli?

– Nej, för jag tror att han själv har tänkt den tanken och jag vill gå rakt på deras psyken. Jag tyckte att han såg ut som Liza Minnelli på Broadway. Det betyder inte att han är ful, utan fel. Varför har han en tråkig svart kavaj som man kan hitta på en H&M-rea?

Tänker inte ändra sig

Robin Stjernberg är inte sen att slå tillbaka. Han kritiserar Bards egna speciella klädstil.

– Om han säger att jag inte är 2011, när han själv är klädd i 1800-talskläder, ska man ta åt sig då?

Robin har inga planer på att ändra sin stil efter Bards attack.

– Han kallade mig Lotta Bromé också. Jag gick ut på scenen och gav allt, om han går på mitt utseende skiter jag i det. Jag skulle inte ha på mig hans kläder i min vildaste mardröm. Har du sett ”Mysteriet på Greveholm”? Han var klädd som spökena där.