Robert Gustafsson sjuk – ställer in spelning

avLinda Widman

Rolandz ställer in kvällens spelning i Härnösand

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Robert Gustafsson är sjuk och ställer in kvällens spelning med Rolandz i Härnösand.

Rolandz ställer in kvällens spelning på Härnösands stadsfest.

Bandets sångare och frontfigur Robert Gustafsson har drabbats av bronkit och tvingas vara sängliggande på uppmaning av läkare.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Rolandz.

Det populära dansbandet Rolandz tvingas ställa in kvällens spelning på Härnösands stadsfest då Robert Gustafsson drabbats av bronkit.

– Han har fått en ilsken luftvägsinfektion som givit honom både bronkithosta och hög feber, säger Gustafssons agent Regina Hedman till Nöjesbladet.

40 graders feber

Den populäre skådespelaren och Rolandz-sångaren blev sjuk i söndags natt och hade på måndagen 40 graders feber.

I dag är skådespelaren inne på sitt tredje dygn med antibiotika och febern har börjat vända, men man vågade inte ta några risker inför kvällen.

– Efter uppmaning från överläkaren var vi tvungna att ta detta tråkiga beslut för att inte äventyra resten av turnén. Då hade det kunnat sluta med lunginflammation och sjukhus, säger Hedman.

Han är förtvivlad

Agenten beskriver Robert Gustafsson som en ”riktig fighter” och menar att detta tagit hårt på honom.

– Han känner sig väldigt förtvivlad och ledsen över att kvällens konsert ställs in, men han var så pass dålig.

Under torsdagskvällen meddelade dock Gustafssons läkare att antibiotikan gjort verkan och gjorde därmed bedömningen att sångaren och Rolandz kan spela redan på fredagens konsert i Eringsboda Brunn.

Perrelli ersätter

I Härnösand meddelade festivalarrangören Ken Johansson att Charlotte Perrelli ersätter Rolandz konsert, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

De som köpt biljetter till Rolandz kan antingen kan spara dem till en ny spelning med dansbandet i höst, eller återlösa dem från nästa vecka.