Mejla

Karolina Fjellborg

Inte okej att hänga ut ett oskyldigt barn

Man kan förstå att TV3 har satsat på att lansera en ny knasig Hollywoodfru.

Vad som däremot är svårare att förstå, är att de har valt att exploatera en liten flicka på kuppen.

När TV3 sjösatte "Svenska Hollywoodfruar" för två år sedan gick de direkt på en guldåder med Anna Anka; en provokativ gaphals med könspolitiska åsikter från 50-talet, och en faiblesse för morgonfellatio.

Succén var ett faktum.

Så när Anka var avverkad behövde man naturligtvis hitta en ny Hollywoodfru som tittarna kunde älska att hata.

Ergo Gunilla Persson; den desillusionerade scenmamman från "Svenska New York-fruar", som numera har flyttats över till Los Angeles för att snacka sin goja på västkusten.

Men effekten har inte riktigt blivit den samma som med hennes högljudda föregångare.

För medan Anka åtminstone hade vett att mer eller mindre hålla sina barn utanför sitt mediala blixtkrig, så har Perssons stackars dotter Erika – som drillas stenhårt till att bli stjärna – hamnat fullkomligt i kläm. I sin mammas jakt på ryktbarhet, såväl som i TV3:s jakt på tittare.

Det känns inte helt okej. Och man undrar lite hur man har tänkt på TV3.

För det är en himla skillnad på att profitera på, och fnissa åt, en vuxen människas knasighet – och på att stå bakom kameran och heja på när en likaledes excentrisk vuxen människa piskar på, och hänger ut, ett oskyldigt barn.

Ett barn som uppenbarligen behöver andra vuxna som går in och använder det goda omdöme som hennes mamma (som i det senaste avsnittet av "Svenska Hollywoodfruar" pressade sin sjuka dotter till att uppträda så hårt att hon kräktes, och sedan hänvisade till Gud) helt verkar sakna.

Men stackars Erika kan nog se sig om i stjärnorna efter någon med det omdömet.

För på TV3 finns han eller hon i alla fall inte.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN