Jessica Almenäs

Jessica Almenäs hängs ut i vaccingrupp

”Säger ganska mycket om de här människorna”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Jessica Almenäs, 42, vaccinerade sig mot influensa.

Nu hängs hon ut på Facebook av vaccinmotståndare.

”De önskade att jag skulle bli sjuk och få svåra men av vaccinet”, skriver hon på sin blogg.

De senaste månadernas mässlingsutbrott har fått vaccindebatten att blossa upp i Sverige. Tv-profilen Jessica Almenäs är en av dem som riktat hård kritik mot de föräldrar som valt att inte vaccinera sina barn mot sjukdomen.

Häromdagen valde hon själv att ta influensavaccinet, som inte ingår i allmänna vaccinationsprogrammet, och dokumenterade händelsen på Instagram.

Nu sprids bilden i antivaccinationsgrupper på Facebook, där medlemmarna ifrågasätter och hånar henne, skriver Almenäs i sin blogg.

”Önskade att jag skulle bli sjuk”

”I går fick jag vetskap om att en bild från min instastory där jag tar influensvaccin hade lagts upp i en anti-vaxx grupp och att medlemmarna i gruppen skrev att de önskade att jag skulle bli sjuk och få svåra men av vaccinet och att det skulle vara ”rätt åt mig”, skriver hon.

Jessica Almenäs är illa berörd av tonen.

”Att man önskar att någon annan ska råka illa ut och bli sjuk säger ganska mycket om de här människorna”, skriver hon.

Tv-profilen förklarar att hon valde att vaccinera sig eftersom hon snart åker till Sydkorea för att bevaka OS, och vill undvika att bli sjuk under den intensiva jobbperioden.

”Det är skamligt”

På Elle-galan i förra veckan utvecklade Jessica Almenäs sin kritik mot föräldrar som inte vill vaccinera sina barn.

– Jag är väldigt engagerad i den här frågan. Jag tycker att folk som inte vaccinerar sina barn är idioter och det står jag för. Framför allt när det gäller MPR-vaccinet. Det är inte bara föräldrarna själva det handlar om. Att de tar beslutet för sina ungar tycker jag är skamligt. Att de sätter andras barn och andra ovaccinerade i fara är förfärligt. Det borde vara lag på att man måste vaccinera sig enligt vaccinationsprogrammet, sa hon till Nöjesbladet.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Jessica Almenäs anklagas för mobbnings-tv: ”Smaklöst”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jessica Almenäs