TV4 fälls för felplacerat reklamavbrott

1 av 2 | Foto: Marcus Ericsson
TV4 fälls för ett feltajmat reklamavbrott.
NÖJE

TV4 fälls efter att ha felplacerat ett reklamavbrott under filmen ”Knight and day”.

Nu ska kanalen betala 25 000 kronor, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

”Avbrottet placerades så att det avbröt ett pågående händelseförlopp för tittarna”, skriver Förvaltningsrätten i sin dom.

TV4 fälls för ett feltajmat reklamavbrott under filmen “Knight and day” som sändes i maj. Detta skriver nyhetsbyrån Siren. Enligt Förvaltningsrätten i Stockholm ska kanalen betala 25 000 kronor då reklamen störde handlingsförloppet i filmen för tittarna. TV4 själva har försvarat sig med att reklamen kom för tidigt på grund av tekniska problem. Trots det döms de nu till böter.

”Avbrottet placerades så att det avbröt ett pågående händelseförlopp för tittarna. Annonsavbrottet hade därmed inte placerats på ett sådant sätt som överensstämmer med de avsikter som uttrycks i lagtexten”, står det i domen från Förvaltningsrätten.

Har brutit mot reglerna tidigare

Överträdelsen anses vara allvarlig då TV4 är en rikstäckande kanal.

”Till detta kommer även att TV4 tidigare har brutit mot reglerna om inplacering av annonsavbrott genom liknande otillbörligt avbrott. Mot denna bakgrund finner förvaltningsrätten vid en sammantagen bedömning att TV4 ska åläggas att betala en särskild avgift.”

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM