Ta bort rynkorna hemma!

Nya plastiktrenden – bjud dina vänner på party och gör minilyft samtidigt

Glöm tupperware, smycken- och klädbytarkvällar.

Nu är det antirynkparty som gäller.

Söndag besökte ett helt klart annorlunda homeparty.

Stämningen är uppsluppen hemma hos Nadya Nordström i Stockholm. Vinet är upphällt och ostbrickan välfylld. I sofforna sitter sex tjejer och pratar om dagen som varit, om jobbet, resor och kärleksproblem. Vore det inte för ett bord med latexhandskar, sprutor och sterila kompresser i mitten av rummet, så skulle det kunna vara vilken tjejfest som helst. Men se nej så är det inte alls.

Bjudit in väninnor

Nadya Nordström, är värdinna för ett restylaneparty i kväll

och hon har bjudit in fyra kompisar, sin mamma och hennes bästa väninna till ett annorlunda homeparty – eller fillersparty som det populärt kallas i USA. Fenomenet är nytt i Sverige men har funnits länge i England och USA. Där finns det både botox- och restylanepartys. Tillställningar där läkare och sjuksköterskor kommer hem till folk och fyller ut rynkorna i ansiktet med sprutor fyllda med hyaluronsyra.

– Restylane är en svensk uppfinning och har funnits sedan 1996. Sprutorna innehåller stabiliserat hyaluronsyra, ett ämne som vi har naturligt i kroppen, men som avtar med åldern, berättar Carina Udd, till vardags klinikföreståndare på Stockholm Medical Skincare.

De är först ut i Sverige med att erbjuda den här typen av ”hemma hos-behandlingar”. Ikväll har hon med sig en medicinskt utbildad hudterapeut och en sjuksköterska till Nadya Nordströms lägenhet. Alla sitter tysta i vardagsrummet och lyssnar på Carina

och sjuksköterskan Amanda Siberg som berättar om restylanebehandlingar.

– Trenden är väldigt tydlig i Sverige. Det ska inte synas att man gjort ett skönhetsingrepp, tvärt emot USA där det gärna får synas, berättar Carina Udd.

Amanda är specialiserad på restylanebehandlingar och hon sitter ner hos var och en och lyssnar på vad tjejerna vill prova på för behandling.

Suzanne Hugoson, 35, pr-konsult, är en av tjejerna som valt att komma i kväll.

– Jag ser inte det här som något livsavgörande. Jag gillar att förändra mitt utseende och det kan man ju göra med hår, kläder och make up också. Jag vill testa att fylla ut läppkonturen, och blir jag inte nöjd så är det ju borta om några månader, säger hon.

Nadyas mamma, Gunlög Nordström, 60, ekonom, är lite mer avvaktande.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Jag ska titta på hur det går till innan jag bestämmer mig, säger hon.

Bedövningssalva

Vardagsbordet dukas av och förvandlas till en behandlingsbänk. Sjuksköterskan förbereder en spruta, först ut är Isabella Portofino som får argrynkan i pannan utfylld.

Suzanne och de andra tjejerna sitter med vit bedövningssalva, emla, på läpparna, i pannan och näsvecken för att sticket ska kännas mindre.

– Det kändes ju nästan inte alls, säger Isabella medan hon nöjt tittar sig själv i spegeln.

Rynkorna mellan pannan är borta. Gunlög inspekterar på nära håll. Ska hon våga?

Hunden tittar på

Nu är det Suzannes tur. Hon har beslutat sig för att läpparna ska få en ny kontur.

– I läpparna är man betydligt känsligare, säger Amanda Siberg och sätter nålen i Suzannes läppar. Suzanne tar tag i två skumgummifigurer (i form av två läppar!), för att vara beredd på smärtan. Hennes hund Alice tittar oroligt på matte från soffan.

– Aj, aj aj.

Efter fem minuter är Suzanne på benen.

– Det kändes mer än jag trodde. Ge mig lite mer vin, säger Suzanne skämtsamt och känner på läpparna med fingrarna.

– Området kan vara lite svullet i en eller två dagar. Det är först då som man kan se slutresultatet. Vi brukar rekommendera en påfyllning för att bygga upp preparatet i vävnaden inom 1-2 månader säger sjuksköterskan.

Nästa tjej på vardagsrumsbordet är Emelie Lindeberg, 27, snickare. Hon vill också göra läpparna fylligare.

– Tänk om jag svimmar? Aj aj, jävlar. Jag känner mig som Sue Ellen, ha ha. säger Emelie, medan hennes kompis Jessica Hugoson, 38, musiker, får näsvecken behandlade.

– Det här var precis vad jag behövde. Jag gjorde slut med min kille i går och det här hade jag nog inte gjort om det inte hänt. Saker kan inte bli mycket värre just nu, säger hon med ett snett leende.

– Jag var lite skeptisk till det här innan jag kom hit, men jag är supernöjd med resultatet, säger Jessica.

Emelie som suttit och tittat på Jessicas behandling, säger:

– Jag vill göra näsvecken också! Det här var ju roligt, säger hon och även Gunlög har tagit mod till sig och ber om att få bli av med näsvecken.

Tre timmar har gått. Sjuksköterskan har packat väskan men partyt fortsätter, som de flesta fester brukar göra – i köket. n

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN