Markos lokal brändes ner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Polisen misstänker mordbrand – ”Jävligt obehagligt”

I går brann Markoolios ”andra hem” ner.

Sent i går kväll fick han reda på att polisen misstänker mordbrand.

– Det är för jävligt, säger han.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 33, väcktes av ett tråkigt telefonsamtal i går morse. Folkets hus i Orminge har brunnit och mer än hälften av lokalen är förstörd.

– Det var mitt andra hem, det är där jag har hängt hela nätterna som ung. Det känns jävligt obehagligt, säger han.

Klockan åtta samma kväll fick han skjuta undan obehagskänslorna och ge järnet i TV4:s ”Körslaget”. Team Markoolio, som har använt huset som replokal, röstades kvar i tävlingen.

Avspärrat område

I Orminge har polis spärrat av området kring Folkets hus och ska göra en teknisk undersökning när brandhärden har svalnat. Branden – som misstänks vara mordbrand – härjade i flera timmar och brandkår hade svårt att få den under kontroll.

– Det finns omständigheter som gör att vi tror att branden är anlagd. Sen kan man bara spekulera i orsakerna, säger Bosse Ståldal, chef för Folkets hus.

– Jag tror att det handlar om att unga människor som far illa i förorterna behöver mycket stöd. Speciellt om de har hamnat i droger. Mer än så vill jag inte säga.

Markoolio, som under dagen försökt att smälta att hans ”andra hem” brunnit ned, blir chockad när han får reda på att den kan ha varit anlagd.

”Värre än pojkstreck”

– Det är för jävligt måste jag säga. Vem kan göra så? Man undrar om det är någon som vill busa eller sabba. Det har gått längre än bara pojkstreck.

Lise Rehn, 31, sjunger i Markos kör och är även fritidsledare och danslärare på Folkets hus. Hon berättar att hon har gråtit hela dagen.

– Jag har inget jobb att gå till på måndag. Vi ska träffas allihop i en församlingslokal och diskutera hur vi ska lösa det. Det senaste jag hörde var att hela taket i cafédelen har rasat in och flera delar av lokalen måste byggas om för det går inte att renovera, säger hon.

Det var med splittrade känslor som Team Markoolio firade segern. En halv miljon kronor, som den slutgiltiga vinnaren inkasserar den 10 maj, har fått en helt ny innebörd för Ormingegänget.

Renoverar för prispeng

–Nu känns det otroligt viktigt att vinna hem pengarna så vi kan renovera upp lokalen igen. Vi sjöng med enorm känsla i dag, säger Marko efteråt.

ANNONS