Tusentals djur har dödats för Victoria Beckhams kläder

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Hur många krokodiler och andra djur har fått sätta livet till att fylla Victoria Beckhams garderob med märkesväskor och designerplagg?

Tillräckligt för att fylla en hel djurpark hävdar Daily Mail.

Det är allmänt känt att modeikonen Victoria Beckham, 44, inte bär plagg som är gjorda av djurpäls, däremot har hon inga större problem med att bära plagg och accessoarer som är gjorda av andra delar av djuren.

Posh Spice garderob innehåller allt från handväskor gjorda av strutsskinn till kläder gjorda av alpackaull och skor gjorda av ormskinn.

Daily Mail som gjort en djupdykning i fru Beckhams garderob och outfits de senaste tio åren skriver att det uppskattningsvis handlar om 130 krokodiler, 43 strutsar, 780 lamm och åtskilliga kor. Nog med djur för att fylla en hel djurpark.

Skinn från 600 kalvar fyller garderoben

Victoria har alltid varit svag för läderkläder och har genom åren burit byxor, jackor, handskar, bälten, hattar, blusar och rockar gjorda av läder i olika stilar. Bortsett från skor och väskor uppskattar Daily Mail att det handlar om över 120 plagg gjorda av läder.

Om man räknar att det går åt två koskinn för att tillverka ett par läderbyxor eller en läderjacka, och fyra gånger så många kalvskinn så har det gått åt runt 150 kor eller 600 kalvar för att fylla Victorias garderob.

440 000 pytonormar blir väskor och skor

Många av hennes plånböcker, kuvertväskor och handväskor är gjorda av ormskin. Varje år slaktas över 440 000 pytonormar i Indonesien, Malaysia och Vietnamn för att bli väskor, skor och andra accessoarer. I Victorias samlingar finns åtminstone tre produkter gjorda av pytonorm. Men uppskattningsvis äger hon minst det dubbla.

Ett ormskinn räcker till två mellanstora väskor så Victoria har gjort av med minst tre ormskinn.

Äger över 375 designerväskor

Väskor, väskor och åter väskor. Victoria Beckhamn är närmast besatt av designerväskor och hon äger över 100 Hermès-väskor och åtskilliga väskor från andra märken som Fendi, Chanel och Valentino. Dessa väskor är ofta gjorda av exotiska skinn från ödlor, vattenbuffel, lamm och get.

Det är nära nog omöjligt för en vanlig dödlig att lägga beslag på en Birkin - den ikoniska Hermès-väskan som sägs ha en sex år lång väntelista för den som är intresserad. Och har råd. Victoria sägs äga över 100 stycken.

Modeexperter uppskattar att Beckhams totala samling designerväskor består av 375 stycken. För att göra en väska går det åt upp till tio ödleskinn, en vattenbuffel räcker till cirka två väskor och det går åt två getter för att göra en väska. Om en tredjedel av hennes väskor är gjorda av exotiska skinn så kan det innebära skinn från 313 ödlor, 16 vattenbufflar, 63 getter och 780 lamm.

Publicerad: