Beyoncés klädkollektion sys av arbetare med svältlön

NÖJE

Kvinnorna tjänar 50 kronor om dagen

1 av 4 | Foto: Frank Micelotta/PictureGroup
Beyoncé under sin konsert i Miami.

Beyoncés nya klädkollektion ”Ivy Park” tillverkas i Sri Lanka av arbetare med en svältlön på cirka 50 kronor om dagen, skriver The Sun.

Enligt tidningen är sömmerskorna mestadels unga kvinnor från fattiga delar av landsbyggden.

Beyoncé Knowles har sagt att hennes kollektion med träningskäder, som säljs på Topshop, ska stödja och inspirera kvinnor. Samtidigt tillverkas kläderna av arbetare i Sri Lanka med en dagslön på 50 kronor, skriver The Sun.

Enligt tidningen är merparten av sömmerskorna från fattiga delar av landsbygden, som tvingas arbeta 60 timmar i veckan för att få det att gå ihop.

”Allt vi gör är att arbeta och sova”

Enligt The Sun säger kampanjarbetare att kvinnorna utnyttjas och behandlas som slavar. Många vågar inte berätta om sin situation på grund av sin rädsla för att förlora jobbet.

– När de pratar om kvinnor och makt så menar de bara utlänningar. De vill att utlänningarna ska tro att allting är ok, säger en anställd kvinna till The Sun.

Måste jobba extra

En annan berättar att hon inte kan överleva på sin grundlön, strax över 1 000 svenska kronor i månaden. Därför arbetar hon nästan tio timmar per vardag, plus lördagar och övertid i veckan.

– Allt vi gör är att arbeta, sova, arbeta sova, säger hon till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM