SF Studios vd: ”Tror att det kommer något gott ur det här”

NÖJE

Sitter i möten 12 timmar om dagen

1 av 2 | Foto: Frida Westerberg.

Sedan SF Studios sexistiska grabbkultur kom upp till ytan har bolaget tvingats ta till drastiska åtgärder och flera har fått sparken.

Men studions tillförordnade vd Frida Westerberg ser ändå ljust på framtiden.

– Jag tror att något gott kommer ur den här situationen också, säger hon.

Försommaren har varit en hektisk period för SF Studios.

Sedan uppgifterna om den sexistiska interna grabbkulturen och bolagets ifrågasatta representation i Cannes kom upp till ytan har drastiska åtgärder varit nödvändiga.

Bland annat har studions vd Jonas Fors och en anställd som beskrivits som hans ”högra hand” tvingats lämna.

Frida Westerberg, tillförordnad vd efter Jonas Fors avgång, sliter nu hårt med att vända den negativa bild som målats upp av SF Studios.

– Jag sitter i möten med medarbetare och samarbetspartners från klockan åtta på morgonen till klockan åtta på kvällen, och resten av dygnets vakna timmar svarar jag på telefonsamtal, säger Westerberg, och fortsätter:

– Vi tar givetvis kritiken på stort allvar och gör nu allt för att finnas tillgängliga för medarbetare och samarbetspartners som undrar vad som händer.

Hur arbetar ni med det här internt?

– Alla våra medarbetare påverkas av situationen och det är ingenting som är önskvärt. Vi är måna om att ha en väldigt öppen dialog både internt och externt.

Vi har haft transparenta personalmöten med alla kontor vi har i Norden, och vi försöker också att vara transparenta när ni journalister ringer.

Hur har era anställda reagerat?

– Vi undersöker saken i detta nu. Vi kommer att göra en medarbetarundersökning vilket känns bra och relevant för att se över vad och vilka värderingar vi vill stå för utåt och vilka vi vill vara framåt. Sen kommer vi att vidta åtgärder efter sommaren när analysen är gjord.

”Diskussionerna har pågått i flera år”

Uppgifterna om champagnefester, yachter och lättklädda flickor på representationsresor till filmfestivalen i Cannes och grabbkulturen innanför bolagets väggar må ha kommit upp till ytan för några veckor sedan. Men enligt Frida Westerberg har interna diskussioner förts sedan länge.

– Den diskussion som nu skett medialt kring vår affärsmodell har funnits internt under en längre tid och vi träffar nu alla parter i branschen för att hitta en bra väg framåt. Vi har haft två år av stor turbulens med flera förändringar inom filmbranschen, säger Westerberg.

Hör ska ni börja om efter allt det här?

– Det är för tidigt att svara på. Vi ska ägna sommaren åt att fortsätta lyssna på våra medarbetare och partners, sen presenterar vi de förändringar som kommer att göras i höst. Men jag tror att något gott kommer ur den här situationen.