Bjöd till intim fest för att visa sin goda hälsa

avMax Sommerstein

1 av 3

Trots sjukdom underhöll och uppträdde Prince in i det sista.

Och för att försäkra sina fans om hans välmående bjöd han in till ett sista intimt framträdande hemma i Paisley Park och bjöd på, de nu i efterhand spöklika, orden:

– Vänta några dagar innan ni slösar bort era böner.

Den 14 april genomförde Prince sin sista stora konsert. Han hade tidigare samma månad ställt in två spelningar efter att ha insjuknat i influensa, men lät ändå ”otroligt”, säger ett fan till Us Weekly. Inför tusentals fans på Fox Theatre i Atlanta framförde han mängder av hits och ”lät inte dåligt”.

– Han lät fantastiskt och såg jättebra ut. Men jag visste att han hade ställt in tidigare på grund av influensa, säger en konsertbesökare.

”Behandlades för överdos”

På vägen hem till Minnesota fick Prince nödlanda med sitt privatplan. Han var uttorkad och fick uppsöka läkarvård, sades det.

Men efter stjärnans död har det framkommit att han behandlades för en överdos – bara sex dagar innan han dog. Det rapporterar TMZ som har fått uppgifterna bekräftade av flera källor.

Det hette då att Prince brottades med influensa och att han behövde vård. Beskedet togs emot med viss tvekan, inte minst eftersom Prince bara var 48 minuter från den planerade landningen.

Mådde inte bra – lämnade ändå

TMZ uppger att Prince akut fördes från Moline till ett sjukhus där han ”injicerades” och att den typen av injektion oftast ges för att motverka effekterna av opiater.

Källor uppger också för sajten att läkarna rådde Prince att stanna kvar på sjukhuset i ett dygn.

Men när stjärnans anställda fick höra att det inte fanns något privatrum beslutade gruppen att sticka. Tre timmar efter ankomst skrevs Prince ut och flög hem.

Stjärnan ska inte ha ”mått bra” när han lämnade kliniken.

Led av epilepsi

Nu har läkarna på sjukhuset i Illinois kontaktats av polis för att 57-åringens oväntade död ska kunna utredas.

De senaste dagarna ska han ha gjort flera vändor till ett apotek. Ögonvittnen har beskrivit honom som ”blek och nervös”.

Det är ännu oklart vad som orsakade Princes bortgång. Rockstjärnan hade tidigare uppgett att han led av epilepsi och att han som barn hade drabbats av anfall.

”Slösa inte era böner”

Efter rapporterna om hans dåliga hälsa ville han visa världen och sina fans att han var ”vid liv och gott mod”. På lördagen den 16 april bjöd han in till ”dansfest” för sina fans hemma i Paisley Park, skriver lokaltidningen Star Tribune.

På scenen visade Prince upp sitt nya piano och spelade ett par melodier. Därefter gav han ett kryptiskt, och nu i efterhand spöklikt, meddelande:

– Vänta några dagar innan ni slösar bort era böner.

Mindre än en vecka senare hittades han livlös av polis. Prince blev 57 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince

Influensan