Frans: ”Fick ha livvakt”

NÖJE

Vinnaren om tiden efter Melodifestivalen

1 av 3

Melodifestivalvinnaren Frans Jeppsson-Wall har haft en lite annorlunda vecka efter segern i lördags.

Helt plötsligt fick 17-åringen gå runt med livvakt när han var tillbaka i vardagen och vid skolbänken i Ystad.

– Det var ”insane”, säger Frans när han gästar ”Skavlan” i SVT.

I lördags stod han som segrare i Melodifestivalen 2016 inför tusentals skrikande fans.

Men i veckan var Frans Jeppsson-Wall tillbaka i skolbänken hemma i Ystad – med livvakt.

– Det var "insane". Min kompis hoppade på mig bakifrån och skulle hälsa, då trodde livvakten att han attackerade mig och hoppade på min kompis, säger Frans i programmet.

Tack och lov ledde ”attacken” inte till några vidare komplikationer. När Skavlan frågar hur skolan är svarar Frans att det är den lugnaste skolan som finns.

Känner ingen press

Trots att Frans nu ska representera Sverige i Eurovision Song Contest och uppträda live inför miljontals tittare så tycks 17-åringen fortfarande inte känna någon som helst press inför uppdraget.

– Det har varit en rolig grej hela resan och är det fortfarande. Visst har jag taggat till lite, men det är ingen ”pressure”, säger han i ”Skavlan”.

Mest press får han från sin egen farmor. Inför delfinalen i Gävle hälsade hon: ”feel no pressure, but you have to win” (känn ingen press, men du måste vinna). Nu har farmorn en ny hälsning till sonsonen.

– Hon hälsade ”don't be nervous, be like drunk guy” (var inte nervös, var som en som är full), säger Frans i programmet.

Hyllas av världsartist

I säsongsavslutningen av ”Skavlan” syns också pionjären inom den elektroniska musiken, Jean-Michel Jarre, som själv haft livespelningar inför miljontals människor flera gånger i karriären.

Nu hyllar han Frans bidrag.

– Jag hörde just din låt, och jag tror att ni får ställa in er på att anordna Eurovision nästa år också, säger han i programmet.

Skavlan sänds i SVT 1 kl 21.