Hollywoodfrun Gunilla Persson gripen av polis i USA

Hollywoodfrun Gunilla Persson greps i går kväll av polis i Palm Beach i Florida.

Enligt Palm Beach Post i staden misstänker polisen henne för att ha stulit ett par solglasögon av märket Chanel.

Nu väljer hon att träda fram via sin advokat för att reda ut situationen.

– Hon mår bra. Det har blivit ett missförstånd. Hon är oskyldig och vi ser fram emot att klara upp det här, säger hennes advokat Michael Murphy.

Den svenska tv-personligheten Gunilla Persson, mest känd från ”Svenska Hollywoodfruar” greps i Palm Beach i Florida på tisdagskvällen lokal tid, misstänkt för att ha stulit ett par Chanel-solglasögon värda mer än 4 700 kronor.

Lokaltidningen Palm Beach Post skriver att Gunilla Persson skrevs in i häktet vid halv tio på tisdagskvällen lokal tid.

Fem timmar senare, vid halv tre på onsdagsmorgonen, kunde hon lämna häktet efter att ha betalat 5 000 dollar (cirka 45 000 kronor) i borgen.

Enligt polisanmälan, som Nöjesbladet tagit del av, gick hon in i en lyxaffär i en stad i Florida där hon ska ha satt på sig ett par solglasögon av märket Chanel.

Hon ska därefter ha betalat för en handväska samt lämnat butiken med glasögonen fortfarande på huvudet – och utan att ha betalat för dem. Allt ska ha fångats på övervakningskamera, enligt polisanmälan.

Stoppades av polis

Gunilla Persson stoppades senare på en gata i närheten av butiken. Hon ska under samtal med polisen tagit fram solglasögonen ur väskan och satt dem på huvudet. I polisanmälan framgår att hon uppgav för polisen att hon skulle lämna tillbaka solglasögonen ”senare”. Polisen berättar även i anmälan att prislapparna var borta.

Brottsrubriceringen gäller stöld till ett värde av mellan 300 och 5 000 dollar och kan ge upp till fem års fängelse, skriver Palm Beach Post.

Advokaten: ”Hon är oskyldig”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Gunilla Persson, som hänvisar till sin advokat samt låter hälsa att hon kommer berätta mer om det inträffade inom kort. Advokaten meddelar att Gunilla Persson ställer sig oskyldig till anklagelserna.

– Hon mår bra. Det har blivit ett missförstånd. Hon är oskyldig och vi ser fram emot att klara upp det här, säger hennes advokat Michael Murphy till Nöjesbladet och avböjer att kommentera ytterligare.

– Jag har pratat med henne men kontentan av min konversation med henne om situationen kan jag inte gå in på, men jag kan säga att hon mår bra.

Nöjesbladet har även varit i kontakt med Susanne Nylén, presschef vid MTG som producerar ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Det är en privat angelägenhet som vi inte kommenterar, säger hon.

Gunilla Persson: ”Allting är bra”

Natten till torsdagen uppdaterar Gunilla Persson sin Instagram med en bildserie från Palm Beach. På bilderna syns hon äta lunch samt posera med advokaten Michael Murphy.

”Allting är bra här i Palm Beach. Här på restaurang Bricktops med en kavaljer som jag inte kan avslöja. Tänker på att åka hem till LA ikväll, men stannar kanske kvar till imorgon. Foto med min advokat Michael Murphy”, skriver hon i bildtexten.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN