Nöje

Stjärnorna i sorg efter designerns plötsliga död

avLinn Elmervik

Den världsberömda designern Kate Spade hittades plötsligt död i sitt hem i går.

Nu sörjs hon av en hel kändisvärld.

”Mitt hjärta går itu”, skriver skådespelaren Lena Dunham på Twitter.

1 av 2 | Foto: Chip East / X01370
Kate Spade.

Den amerikanska stjärndesignern Kate Spade hittades död i sitt hem i går, 55 år gammal. Polisen misstänker att hon tagit sitt liv.

Genom åren har Spades kreationer burits av otaliga stjärnor både privat och på röda mattan. Nu sörjs hon av en hel kändisvärld.

I sociala medier uttrycker flera stora profiler sin sorg över designerns plötsliga död.

”Mitt hjärta och mina böner går till Kate Spade och hennes familj. Vilken underbar, talangfulla kvinna som kommer att bli djupt saknad”, skriver skådespelaren Reese Witherspoon på Twitter.

”Alltid beundrat henne”

”Jag bestämde mig för att bära Kate Spade från topp till tå på ett event i kväll för att hedra hennes bidrag till modevärlden och arbetande kvinnor. Jag har alltid beundrat henne för att hon var sin egen och det är så sorgligt att höra talas om hennes död. Vila i frid Kate...och tack för att du fick så många kvinnor att känna sig underbara”, skriver komikern Kathy Griffin.

”Girls”-stjärnan Lena Dunham beskriver Spades storhet:

”Kate Spade var mer än en designer. Hon hade ett udda visuellt språk som fångade både Bat Mitzvah-tjejer och artister. Hon var också en del av ett New York som spred godhet. Mitt hjärta går itu för hennes familj. Tack Kate, från en av alla miljoner du fick att känna sig vackra”.

Sålde bolaget

Den före detta presidentdottern Chelsea Clinton delar med sig av ett minne:

”Min farmor gav mig min första Kate Spade-väska när jag gick på college. Jag har fortfarande kvar den. Kates familj, vänner och nära och kära finns i mitt hjärta”, skriver hon.

Kate Spade och maken Andy grundade väskmärket Kate Spade 1993 och deras kreationer blev snabbt populära hos kvinnor världen över. Märket utökade sedan sin produktion med kläder och accessoarer.

1999 sålde Spade succébolaget för nästan 300 miljoner kronor. 2016 lanserade hon och maken ett nytt företag, accessoarmärket Frances Valentine.

Hon lämnar efter sig sin man och en trettonårig dotter.