Sven Melanders nya sjukdomsbesked: ”Snart är jag förhoppningsvis frisk”

Sven Melander lackar på valårets första partiledardebatt.

I ett Youtube-klipp riktar han kritik mot debattörerna – samtidigt som han öppet visar sin kamp mot cancern.

– Läkarna säger att det här botar vi och så är det bra med det, säger han till Nöjesbladet.

Journalisten och skådespelaren Sven Melander, numera även Youtube-stjärna, har gjort en rad ilskna utspel på sociala medier under året. Han har riktat en känga mot Melodifestivalen och svenska mediers rapportering av OS. Det senaste utspelet handlar om valårets första partiledardebatt, som ägde rum i början av maj.

”Vad fan var det?”, frågar sig Sven Melander bestört i ett klipp på Youtube.

– En samtalston som var fullkomligt bedrövlig. Personliga påhopp. Och det verkade handla om en enda lång svartmålning av tillståndet i Sverige. Och detta i en tid när Sverige står i full blomning, den kanske vackraste tiden. Tiotusentals unga människor ska ta på sig en vit mössa inom kort, va. Och till hösten ska tusentals av dem rösta för första gången. Och vad hade ni att säga till dem? Inte ett enda jävla dugg!, säger han i videon.

För Nöjesbladet utvecklar Sven Melander sitt resonemang. Han upplever att tonen i valdebatter har blivit råare över tid och att politiker ofta ägnar sig åt att ingjuta en misstro till det svenska samhället.

”Oerhört besviken”

– Jag tycker inte att tonen var speciellt trevlig, men min huvudinvändning var ju den här dystopin. Framförallt är jag oerhört besviken över bristen på ideologi och få ihop någon sorts framtidstro. Massor av saker fungerar väldigt bra. Den helt övervägande majoriteten av folket i Sverige upplever nog att de lever ett bra liv och i en lyx som är osannolik om du jämför med annat folk, och att då bara hålla på med att det är en skurkstat och att folk lever i skräck, det är ju för fan inte sant. Det är för fan bara ”hittepå” alltihop.

Men visst finns det saker som går att förbättra, erkänner Sven Melander.

– Det är ju vår, det är vackert, vi har världens bästa ungdomar, gott om pengar och även om sjukvården har sina brister så är den fantastisk. Det finns så mycket gott och fint i Sverige, så då är det ju bara att försöka förbättra allt. Om politikerna bara står och käbblar så befäster de allt det här ängliga istället för att prata om framtidstro och hur vi ska kunna rätta till de skönhetsfläckar som finns, eller hur man ska uttrycka det.

Han får såväl medhåll som mothugg i kommentarsfältet. Men det finns också något annat som fångar följarnas uppmärksamhet. Sven Melander visar för första gången upp sin kala hjässa, sedan han berättade på sina kanaler att han diagnostiserats med cancer. Efter att videon publicerats stängde han av telefonen, berättar han.

Sven Melander om cancern: ”Jag mår bra”

– Jag har inte velat läsa en enda jävla rad om att han är glad eller nu lider han, men jag är ganska stark mentalt sett. Jag har drabbats av en sjukdom, precis som andra, jag har inte gått ner mig utan det är som det är. Läkarna säger att det här botar vi och så är det bra med det. Jag hörde om en kvinna vars 12-årige son skulle operera bort ena benet och då kände jag men herregud det är inte ett enda jävla dugg synd om mig, säger han och fortsätter:

– Så, jag mår bra och är glad och snart är jag förhoppningsvis frisk.

I påskas firade han att var halvvägs genom cellgiftsbehandlingarna med tårta. I dagsläget räknar han med att vara färdigbehandlad om en och en halv, två månader. Om det blir ytterligare ett firande då låter han vara osagt.

– Jag har inga planer på det, men bästa firandet är att jag ska börja jobba på allvar igen. Det ska bli kul, säger Sven Melander med ett skratt, men avböjer att kommentera sjukdomen ytterligare.

Under våren har han gjort ”Tala till punkt med Sven Melander”, en programserie på Youtube-kanalen producerad av Drakflygaren Produktion, där han frågar ut partiledarna. Han har tidigare berättat att flera projekt är på gång, som att regissera en pjäs på Nöjesteatern i Malmö. Nästa år planerar han att spela revy i Arlöv.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN