Lilla Nymos valp har fått sitt namn – det ska han heta

1 av 2 | Foto: TV4
Solo och Lilla Nymo tillsammans med Fredrik Steen i Nyhetsmorgon.

avJakob Meijer

NÖJE

GW, Lill-Steffo och Junior är namn som har varit på tapeten.

Men nu är det klart: Lilla Nymos valp kommer att heta Solo.

Det avslöjades när valpen gjorde tv-debut i torsdagens Nyhetsmorgon.

– Det är ju ett kanonnamn, säger hundcoachen Fredrik Steen i programmet.

För nästan exakt tre år sedan gästade hundcoachen Fredrik Steen Nyhetsmorgon för att döpa Lilla Nymo.

I dag var det dags igen då det var Nymos valp att få sitt namn.

– Jag känner déjà vu. Jag minns när jag var här med Nymo första gången, det var hur besvärligt som helst, säger Steen i programmet och skrattar, samtidigt som han försöker hålla koll på den lilla valpen i sin famn.

Tittarna har fått möjlighet att skicka in sina namnförslag. Både kriminologen Leif GW Persson och Kiwifrukter har inspirerat tittarna. Men i slutändan föll valet på Solo.

– Det var ju ett kanonnamn, ju, säger Fredrik Steen.

Någon kanske tänker på Star Wars-karaktären Han Solo, men det finns en annan anledning till namnvalet. Lilla Nymo födde i våras fem valpar, men bara en, Solo, överlevde.

– Dessutom är Nyhetsmorgon lite förknippat med sol. Och han är sol och glädje för oss, säger programledaren Soraya Lavasani.

Tränar för att bli polishund

Med Lilla Nymo var tanken från början att hon skulle utbildas till vårdhund. Fredrik Steen fattade dock så stort tycke för henne att han valde att behålla henne. Men när det gäller Solo är han bestämd. Det blir inte en hund till, berättar han i programmet.

Tittarna lär ändå få se mer av valpen, som gjorde tv-debut i och med dagens sändning. Steen kommer nämligen ha kvar Solo i ett år för att träna honom till polishund.

– Det här är ett extremt nålsöga, det vi satsar på. Så det är mycket sannolikt att vi inte kommer att nå dit. Men vi satsar på det.

Tv-profilerna som bytte kanal till TV4 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM