Så blir "Buzz!" på Playstation 3

NÖJE

Nu kan du skapa dina egna frågor

Foto: Frågesportspelet "Buzz!" kommer till Playstation 3 i mars. (OBS! Bilden är från en PS2-version av frågesportserien)

Det börjar med 5000 frågor.

Det fortsätter med dina egna.

Och efter det lär "Buzz! Quiz TV" till Playstation 3 aldrig ta slut.

Aftonbladet avslöjade redan den 16 mars i år att frågesportserien "Buzz!" skulle nå Playstation 3. Under Sonys presskonferens på spelmässan i Leipzig ikväll meddelade den japanska spelgiganten att spelet fått titeln "Buzz! Quiz TV" och att det når Sverige i mars 2008.

I likhet med "Singstar" till PS3 ligger stort fokus på spelarnas eget material och onlinefunktioner. Ett flerspelarläge kallas "Sofa vs sofa"; där du tidigare tävlat mot människorna i samma soffa kan ni nu i stället göra gemensam sak och möta andra "sofflag" online via Playstation Network.

Det blir också möjligt att skapa sina egna frågor att testa sina vänner med, eller ladda upp på en kommande "MyBuzz"-community.

Det bör dock inte avskräcka den som inte känner sig ett dugg kreativ. "Buzz! Quiz TV" kommer att lanseras med 5000 frågor på en bluray-skiva. Frågorna är indelade i fem olika kanaler: musik, film och tv, sport, kunskap och livsstil. Och givetvis kommer ytterligare "Quiz packs" erbjudas mot en avgift via Playstation Network.

Under Aftonbladets intervju med Sony-chefen Ray Maguire i mars sa han att han "skulle älska om mentometerkontrollen blev trådlös". Om det nämndes inget på Sonys presskonferens i Leipzig. Än så länge är det sladd som gäller för "Buzz!".