Från studion till allsångsscenen – på bara några timmar

Magnus Carlsson berättar om nya plattan

På eftermiddagen blev hans nya låt färdig.

På kvällen framförde han den i direktsändningen.

– När den här chansen dök upp blev det fart i verkstan vill jag lova, säger Magnus Carlsson till Nöjesbladet.

Sommaren är högsäsong för artisten Magnus Carlsson, 44, och han är ute och spelar så gott som varje dag.

– Det är en galen tid för mig. Mycket allsångsspelningar blandat med stadsfestivaler och klubbspelningar. Jag ska till Åland imorgon, sen har jag ingen koll. Jag åker bara med, säger han.

Under tisdagen gjorde han ett stopp hemma i Stockholm för att gästa Sanna Nielsen, 33, på Skansens allsångsscen.

– Jag tror att det är nionde gången jag är med i ”Allsång på Skansen”, men jag är inte säker. Det kan vara tio men det kan också vara åtta. Första gången jag var med så var jag här med Barbados. Så mycket vet jag i alla fall, säger han och skrattar.

”Stressens mamma infann sig”

Magnus bokades på som gäst i sista minuten och när det stod klart att han skulle medverka i allsången blev det bråttom att färdigställa hans nya singel.

– Den skulle egentligen släppas i slutet av sommaren men jag tyckte att det skulle vara kul att premiärspela den på allsångsscenen. Så när den här chansen dök upp blev det fart i verkstan vill jag lova, säger han och fortsätter:

– Och den hann bli klar i sista minuten. Stressens mamma infann sig tidigare idag, men den blev färdig idag vid 16-tiden och bara fyra, fem timmar senare premiärspelade jag den på allsångsscenen.

Ny platta på gång

Låten heter ”Slow motion” och är skriven av Chris Meyer och har mixats av Chris Elms som jobbat med både Björk och Alison Moyet tidigare.

– Det är lite annorlunda mot vad jag brukar göra. ”Möt mig i Gamla Stan” var ju schlagerdisco. ”Slow motion” som jag spelade ikväll känns ännu mer modern, och tack vare att den är på engelska så får den en lite mer nutida känsla och touch, säger han och fortsätter:

– Vi har fler låtar som ligger färdiga och några som är under produktion så en ny platta håller på att ta form. Det känns bra på alla sätt och vis. Inte minst publikens respons ikväll var toppen. Både på plats och reaktionerna i mina sociala medier. Jättekul.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE