Isabella Löwengrip säljer lyxvillan – ryktas ha köpt en ännu dyrare

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

NÖJE

Efter alla rykten om ett nytt lyxhus.

Nu säljer Isabella Löwengrip sin gamla villa på Lidingö och utropspriset är 11,9 miljoner kronor.

Sugen? Kolla in tv-klippet!

Förra helgen skrev entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, på bloggen att hon hade slagit till på en ny bostad.

”Hörni, jag har förresten skrivit på papper för ett nytt hus. Jag lever som vanligt i vänsterfilen. Men jag älskar det. Jag vill bara att besiktningen går igenom först och att inget visar något heltokigt som skulle innebära att jag avbryter köpet. Det är ett drömhus”.

Det spekuleras i att Isabella köpt ett lyxhus i Elfvik på Lidingö utanför Stockholm för cirka 30 miljoner kronor. Det är byggt 2017 och har all upptänklig lyx man kan tänka sig. Bland annat egen båtplats och tre terrasser.

Huset i Gångsätra på Lidingö som hon bor i idag lades därför ut till försäljning under fredagskvällen.

Tvåplansvillan från 1975 köpte hon tillsammans med exmaken Odd Spångberg, 28, för tre år sedan. Då kostade det 8,7 miljoner kronor, men i samband med skilsmässan förra året blev det enligt Isabella värderat till 11,5 miljoner kronor.

”Jättefint och charmigt”

Huset, vars utgångspris idag är 11,9 miljoner kronor, är 195 kvadratmeter stort och består av sju rum och kök. På fastighetsbyrån Gadelius kan man bland annat läsa följande:

”Villa i toppskick med genomgående smakfulla material. Lugnt och barnvänligt område på hörntomt med lummig trädgård. Boarea 195 kvm och biarea 17 kvm. Mycket bra planlösning med två stora sällskapsytor. Två plan med 4-5 sovrum, två badrum samt separat gästtoalett. Modernt kök med utgång till terrass och trädgård i Sydvästläge. Attraktivt område mitt på ön”.

Fastighetsmäklaren Johan Holmgren som sköter försäljningen tror att det blir lättsålt.

– Det är ett jättefint och charmigt hus, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Dessutom är allt omgjort. Isabella har också satsat på exklusiva materialval. Till exempel har hon dessutom valt stavlimmad ek, och det är inte det billigaste.

Hemligt ”panic room” ingår

Den som köper den gråa villan kommer också att få tillgång till ett speciellt panic room som Isabella lät bygga förra året som en ren säkerhetsåtgärd.

"Jag har möjlighet att stänga in mig i ett rum med barnen om någon skulle bryta sig in. Nu har jag gjort allt som går att göra säkerhetsmässigt" har Isabella tidigare skrivit i sin blogg.

1 av 3 | Foto: Gustav Mårtensson
Isabella Löwengrip säljer sin nuvarande bostad.

Men Johan Holmgren blir fåordig när rummet kommer på tal.

– Det vill jag inte yttra mig om.

Är det överlag annorlunda att sälja så kallade kändishus?

– Nej, det spelar ingen roll. Det är klart det skapar intresse på nätet, men spekulanterna är alltid desamma.

Men att det är ändå är en smula ärofyllt att hjälpa Isabella Löwengrip råder det inga tvivel om.

– Det är jättekul. Det är femte gången jag hjälper henne.

Det här visste du inte om Blondinbella 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM