Efter kanalbytet – nu berättar Peter Jihde om relationen till Tilde de Paula Eby

Publicerad:

NÖJE

Peter Jihde lämnade TV4 i tårar när han var tvungen att säga hej då till vännen Tilde de Paula Eby.

Men trots att de nu jobbar på konkurrerande kanaler är relationen intakt.

– Vi kramades så sent som i förrgår, säger Peter Jihde.

Nyheten om att Peter Jihde lämnar TV4 för MTG och TV3 slog ner som en bomb i januari. Programledaren berättade i samband med beskedet att bland det tuffaste med beslutet var att lämna Nyhetsmorgon-kollegan och parhästen Tilde de Paula Eby.

– Vi grät en skvätt båda två, sa då Peter Jihde till Nöjesbladet.

Även om de inte längre ses dagligen i jobbet ser de fortfarande till att hålla kontakten.

– Vi kramades så sent som i förrgår när vi möttes på stan. Då bokade vi in en familjedejt. Hon har en ganska stor familj, och jag också. Det blir en afton hemma hos oss nu i mitten av september, säger Peter Jihde och fortsätter:

– Vi ses med jämna mellanrum och hörs om inte varje vecka, så åtminstone varannan. Så det är en fin kompis, både nu och sen.

Avslöjar drömplanen

Från att synas i Nyhetsmorgon varje vecka har det varit mindre av Peter Jihde i rutan den senaste tiden. Jihde berättar att han sedan han lämnade TV4, jobbat och filmat dokumentärer inför höstens Diabetesgalan – ett hjärteprojekt för tv-profilen, som själv har diabetes.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Peter Jihde.

Årets gala blir större än tidigare. I år sänds den från Annexet i Stockholm.

– Då får vi in tre gånger så mycket folk än vad vi fick in på lilla Grand förra året. Så vi kan göra en lite häftigare och roligare produktion med både mer dramatik och mer känslor.

Peter Jihde avslöjar också drömplanerna – att de någon gång ska få sända galan från Globen.

– Jag hoppas ju det. Det är med dubbla känslor. Den här sjukdomen växer i snabbare utsträckning än vad vår gala växer. Men vi får väl jaga ifatt sjukdomen och springa förbi och dämpa den. Det är ambitionen.

Diabetesgalan sänds på TV3 den 14 november.

Publicerad:

LÄS VIDARE