Han lurades – att sjunga

Av: Sofia Sjölin

Publicerad:
Uppdaterad:

Rickard Olsson fick ta ton när han skulle skoja med Lotta

Foto: SÅNGFÅGLAR In i det sista var det oklart om Lotta Engbergs röst skulle hålla i sista avsnittet av ”Lotta på Liseberg”. För att skoja med henne hade TV 4 bjudit in Rickard Olsson som skulle säga till Lotta att han var hennes reserv. Då manade Lotta en helt oförberedd Rickard Olsson att ta ton till ”Jag vill vara din Margareta”

GÖTEBORG. Det var oklart in i det sista om Lotta Engbergs röst skulle hålla.

Därför hade TV4 garderat med en reserv bakom ryggen på henne.

– Jag blev lite orolig, säger programledaren Rickard Olsson som satt redo med micken i handen i publiken.

Foto: ”Jag sjunger väl hellre än bra så det var bara att bita huvudet av skammen och köra på helt enkelt” säger Rickard Olsson.

Inför finalen på ”Lotta på Liseberg” var det ingen som visste om Lotta Engbergs röst skulle klara en hel sändning.

Kallade till möte

– Jag har inte ens velat testa att sjunga, ifall stämbanden skulle svälla upp igen, säger Lotta Engberg.

Därför kallade TV4 till ett krismöte i lördags och därefter fick programledarkollegan Rickard Olsson ett telefonsamtal från programmets producent. Frågan var om han kunde tänka sig att ställa upp som Lottas reserv, på skoj.

Rickard blev orolig

– Jag skulle egentligen bara sitta och säga ”det är jag som är din reservplan”. Men jag skrev ett sms till Andreas (producenten) i dag för att fråga vad som händer om Lottas röst spricker på riktigt, men det fick jag inget svar på. Då blev jag lite orolig, säger Rickard Olsson.

Lotta Engberg själv kände inte till att Rickard Olsson skulle komma förrän precis innan sändningen.

– Jag fick veta att ”Rickard kommer” och det var jätteskojigt. Men då skulle han sjunga tyckte jag, säger Lotta som tvingade sin ”reserv” att sjunga ”Jag vill vara din Margareta” under programmet. Det var han inte var beredd på.

– Jag sjunger väl hellre än bra så det var bara att bita huvudet av skammen och köra på helt enkelt, men jag kände mig lite lurad, säger Rickard Olsson.

All tvekan om Lottas röst skulle hålla försvann när hon tog kvällens första ton. När hon sjöng Björn Skifs ”Michelangelo” kände hon direkt att rösten fanns där.

”Bästa programmet”

– Yes, vad roligt, tänkte jag då och just nu känns det som att det här är det bästa programmet som gjorts i hela världshistorien, det var förlösande, säger Lotta Engberg efter årets sista ”Lotta på Liseberg”.

Publicerad: