Prinsessan Madeleine

Victorias bäst bevarade hemlighet

Av: 

Linda Hjertén

NÖJE

"Nu får svenska folket se den riktiga Daniel"

Prins Daniel reste sig upp inför miljoner tittare och höll ett tal om kärlek som fick håret att resa sig på armar landet över.

Men för de som känner Daniel Westling var det ingen överraskning att killen från Ockelbo, som tidigare suttit tyst i bakgrunden, plötsligt tog över strålkastarljuset.

– Nu kommer äntligen svenska folket att få se vem Daniel är. Den Daniel ni fick se under talet är den riktiga Daniel, säger kungafamiljens vän och historieexperten Herman Lindqvist.

Det var inte klänningen av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med sitt fem meter långa släp som blev lördagens största överraskning.

Inte heller var det ringen med sina 25 runda, briljantslipade diamanter som fick folk att gapa av förvåning.

"Jag älskar dig så"

Det visade sig vara självaste brudgummen som var kronprinsessan Victorias bäst bevarade hemlighet.

När prins Daniel reste sig upp och höll talet till sin nyblivna brud under bröllopsmiddagen möttes han inte bara av applåder som aldrig vill ta slut inne på Slottet, utan även av hyllningar från hela landet.

– Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så... avslutade han.

Tvungen att åka i baksätet

För de allra flesta kom talet som en stor överraskning.

Den tidigare gymägaren från lilla Ockelbo har under sina nio år som kronprinsessans pojkvän hållit en låg profil och sällan uttalat sig. Hans känsloyttringar har varit sparsmakade – och så plötsligt talade han om kärlek med en ledighet och självklarhet som fick kungligheter och statschefer att gråta.

– Ända fram till nu har Daniel varit tvungen att hålla sig i bakgrunden. Innan han och Victoria var gifta har han inte varit till fullo accepterad och där med inte fått ta plats. Det ingår i mönstret. Så fort de sagt ja fick han ta den plats han förtjänar, säger kungafamiljens vän och historieexperten Herman Lindqvist.

Idrotts-prinsen

Herman Lindqvist säger att den prins Daniel som höll sitt tal är den Daniel som hans familj och vänner känner. Och den prins som svenska folket nu fortsättningsvis kommer att få se och lära känna.

– Han kommer att förekomma i friskvårdssammanhang, bli en idrotts-prins som kommer att ta egna initiativ inom friskvård och hälsa som ju är en stor folkrörelse i Sverige. Och Daniel vet ju vad han pratar om inom det området.

– Nu kommer äntligen svenska folket att få se vem Daniel är. Den Daniel ni fick se under talet är den riktiga Daniel.

"Inne med kärlek"

Herman Lindqvist tror även att prins Daniel startat en ny folkrörelse i Sverige i och med sitt tal.

– Han talade om kärleken på ett sätt man annars inte gör i Sverige, på ett okonstlat och oblygt sätt. Och jag tror att det genererar kärlek. Det kommer att bli inne att tala om kärlek tack vare hans tal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop